Un parazit ar putea deveni tratament pentru cancer

Actualizat: 28 Iulie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Excrementele de pisica ar putea fi folosite la dezvoltarea unui nou tip de tratament impotriva cancerului, dupa ce oameni de stiinta americani au descoperit ca un parazit din acestea are capacitatea de a distruge tumorile.

Toxoplasma gondii este cel mai frecvent tip de parazit care se regaseste in excrementele de felina si cel care ar putea sta la baza dezvoltarii unui tratament revolutionar impotriva cancerului.

Cercetatorii au descoperit, in urma unui studiu intreprins recent la Colegiul Dartmouth, ca toxoplasma declanseaza in organism o reactie imunitara care ar putea ajuta la distrugerea celulelor maligne.

Acestia au facut deja primele experimente pentru tratarea cancerului cu toxoplasma pe soareci. Au modificat genetic parazitul si l-au administrat unor cobai bolnavi de cancer ovarian si cancer de piele (melanom malign). La sfarsitul experimentului, cercetatorii au constatat o reducere a dimensiunii tumorilor, efect care a dus la cresterea ratei de supravietuire a animalelor.

Desi testele experimentale pe soareci au oferit rezultate promitatoare, cercetatorii sustin ca mai este nevoie de timp si cercetari amanuntite pentru a intelege exact cum actioneaza parazitul asupra tumorilor si pentru a dezvolta un tratament eficient impotriva cancerului la oameni.


Citeste si despre:

Cancerul de vezica urinara - Stadializare Meningita - cauze, simptome, tratament Ce este subponderabilitatea? Scaunele verzi in cazul copiilor: cand este cazul sa ne ingrijoram? SIDA - Infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) Monocite crescute Colita ulcerativa la copii Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Gripa - cum separam mitul de adevar Imunodeficienta comuna variabila Bolile sistemice determinate de infectiile orale Constipatia la adulti Pruritul - Mancarimea Beneficiile ceaiurilor din plante Schimbari in stilul de viata dupa tratamentul cancerului de colon