O noua descoperire in tratamentul bolnavilor de cancer

Publicat: 09 Ianuarie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Cercetatorii britanici au descoperit si sunt pe punctul de a produce un medicament care va revolutiona tratamentul impotriva cancerului.
Acest medicament are rolul de a stopa dezvoltarea celulele cancerigene si urmeaza a fi inclus intr-o serie de studii clinice pentru a fi testata actiunea lui si in randul oamenilor, pentru prima data in urmatoarele luni
Daca rezultatele testarilor vor fi pozitive, medicamentul va fi folosit pentru a stopa evolutia si raspandirea celulelor cancerigene si va ajuta la imbunatatirea calitatii vietii precum si a perspectivelor.
Tehnologia cunscuta sub denumirea de terapie ARN de interfata, este inca in stadiul de dezvoltare si perfectionare, dar in viitor va putea fi folosita ca metoda de tratament a unor afectiuni precum astm sau SIDA. Medicamentul functioneaza prin impiedicarea genelor de a mai produce proteinele care determina aceasta afectiune. Cu o structura similara AND-ului, medicamentul ar trebui sa opreasca avansarea bolii.
Testele pe animale au demonstrat ca medicamentul nu numai ca opreste dezvoltarea tumorii dar previne si raspandirea celulelor cancerigene. Acest medicament nu reprezinta doar un remediu ci un mod de prelungire si imbunatatire a calitatii vietii bolnavilor de cancer.


Citeste si despre:

4 februarie – Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului marcata in Romania de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer 25 de antibiotice descoperite recent de cercetatori, o speranta noua pentru medicina Psoriazis - o noua optiune terapeutica Cum poti incuraja o persoana care sufera de cancer? Teranostica, o solutie inovatoare in tratamentul cancerului Papapostolou prezinta tehnologia revolutionara care elimina frica de ace – “Sistemul de injectie fara ac - NFIS” Endocrinologie si hipotiroidism: care policlinica din Suceava este alegerea de top pentru tratament? Cancer Terapii inovatoare in tratamentul leucemiei si al limfoamelor Cum procedezi daca omiti o zi din tratamentul anticonceptional? Alimentul care creste periculos riscul de cancer Durerea in cancer