Mortalitatea cauzata de cancer va scadea cu 17%, pana in 2013 - studiu

Publicat: 20 Octombrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Numarul persoanelor ucise de cancer va scadea cu 17% pana in anul 2013, potrivit unui studiu al Societatii de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie, preluat de cotidianul britanic The Telegraph.

Studiul arata ca numarul barbatilor care vor deceda, inaintea varstei de 84 de ani, din cauza uneia dintre cele mai comune 21 de boli va fi mai mic cu 17 procente peste cinci ani decat in prezent, in vreme ce, in randul femeilor, mortalitatea va scadea cu 16%.

Intre cele mai comune 21 de boli, din punctul de vedere al mortalitatii, cele mai multe sunt diferite forme de cancer.

Cercetarea a folosit statistici referitoare la ratele de mortalitate dintre anii 1970 si 2005, pentru a incerca sa stabileasca evolutia ratei de mortalitate in urmatorii cinci ani. De exemplu, cancerul de san, cea mai comuna boala in Marea Britanie, a inregistrat o scadere semnificativa a numarului de decese, desi numarul femeilor diagnosticate a crescut, iar cercetatorii sunt de parere ca acest fenomen va continua.

In acelasi studiu, cercetatorii spun ca, in scaderea ratei mortalitatii, un rol important vor avea progresele medicinei.

In Romania, principalele cauze ale mortalitatii in randul barbatilor sunt cancerul pulmonar si cel de prostata, in vreme ce, la femei, cele mai frecvente boli letale sunt cancerul de san si cel de col uterin. Potrivit datelor statistice, tara noastra este pe primul loc in Europa dupa numarul cazurilor de cancer de col uterin - boala care ucide, in fiecare an, 2.000 de romance.


Citeste si despre:

Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Factori de risc si de protectie in cancerul de prostata Tratamentul oncologic in cancerul de prostata Stresul si hipertensiunea: cum le gestionam? Fumatul si efectele sale asupra longevitatii Bolile de prostata: tumori canceroase sau necanceroase? Profilaxia cancerului endometrial #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cancerul pancreatic Cancerul de san: Prevenirea - Informarea pacientului Informatii despre cancerul cervical pe care orice femeie trebuie sa le cunoasca Top 8 forme de cancer la barbati Ce este cancerul gastrointestinal? Contraceptivele hormonale si cancerul - mit si realitate De ce cancerul ovarian provoaca atat de multe decese?
Cere sfatul medicului ×