Extractul din seminte de struguri provoaca autodistrugerea celulelor canceroase - studiu

Actualizat: 28 Septembrie 2021

Extractul din seminte de struguri poate elimina celulele canceroase care cauzeaza leucemia, potrivit cercetatorilor americani de la Universitatea din Kentucky, informeaza BBC.

In experimentele de laborator, cercetatorii cu observat ca extractul din seminte de struguri provoaca autodistrugerea celulelor canceroase. Potrivit cercetatorilor, in 24 de ore, nu mai putin de 76% dintre celulele expuse la extract au fost ucise, in timp ce, in aceleasi conditii, celulele sanatoase nu au fost afectate in nici un fel.

Studiul americanilor ofera posibilitatea descoperirii unor noi tratamente, insa cercetatorii sunt de parere ca este inca prea devreme sa recomande consumul de struguri ca antidot pentru cancer.

Semintele de struguri contin multi antioxidanti, inclusiv reservatrol, care este cunoscut pentru proprietatile sale anti-cancerigene.


Citeste si despre:

Moartea celulelor canceroase prin mecanismul enzimei CYP1B1 Semnele timpurii ale cancerului de piele Ghid despre cancerul la san Semne timpurii ale cancerului In ce consta radioterapia, reactii adverse si tipuri Melasma – cea mai raspandita afectiune a pielii post sezon cald Remediul natural impotriva gripei! Factori si remedii pentru tratarea reumatismului! Sanatate din culturi autohtone! Produsele cosmetice pot sa provoace cancer? Motive pentru a consuma seminte de in Ce afectiuni pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem Beneficiile uleiului si ale semintelor de canepa