Extractul din seminte de struguri provoaca autodistrugerea celulelor canceroase - studiu

Publicat: 05 Ianuarie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Extractul din seminte de struguri poate elimina celulele canceroase care cauzeaza leucemia, potrivit cercetatorilor americani de la Universitatea din Kentucky, informeaza BBC.

In experimentele de laborator, cercetatorii cu observat ca extractul din seminte de struguri provoaca autodistrugerea celulelor canceroase. Potrivit cercetatorilor, in 24 de ore, nu mai putin de 76% dintre celulele expuse la extract au fost ucise, in timp ce, in aceleasi conditii, celulele sanatoase nu au fost afectate in nici un fel.

Studiul americanilor ofera posibilitatea descoperirii unor noi tratamente, insa cercetatorii sunt de parere ca este inca prea devreme sa recomande consumul de struguri ca antidot pentru cancer.

Semintele de struguri contin multi antioxidanti, inclusiv reservatrol, care este cunoscut pentru proprietatile sale anti-cancerigene.


Citeste si despre:

Moartea celulelor canceroase prin mecanismul enzimei CYP1B1 Semnele timpurii ale cancerului de piele Ghid despre cancerul la san Semne timpurii ale cancerului In ce consta radioterapia, reactii adverse si tipuri Produsele cosmetice pot sa provoace cancer? Motive pentru a consuma seminte de in Dictonul “nicio masa fara peste”- mai actual ca niciodata Cum putem preveni obezitatea? Iata ce dieta putem adopta pentru beneficii pe termen lung Ce afectiuni pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem Beneficiile uleiului si ale semintelor de canepa Cancerul pulmonar cu celule mici (microcelular) Tipuri de transplant de celule stem Amiloidoza Beneficiile uleiului de ricin Sunt sigure uleiurile esentiale pentru copii?
Cere sfatul medicului ×