Cancerul ar putea fi tratat prin... explozie! Iata descoperirea inedita a suedezilor!

Actualizat: 25 Martie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Explozia celulelor canceroase prin administrarea unui compus special ar putea sta la baza unui nou tratament impotriva cancerului, anunta oncologii de la Institutul Karolinska din Suedia.

Suedezii par sa fie tot mai aproape de descoperirea unei metode de tratare a cancerului, una dintre bolile considerate incurabile.

Suedezii sustin ca administrarea unui compus chimic numit Vackuinol-1, ale carui molecule ar determina, printr-un procedeu numit vacuolizare, amplificarea celulelor canceroase intr-o asemenea masura incat ar duce la explozia invelisului lor si la distrugerea completa a tumorilor.

Tratamentul a fost deja testat pe soareci pentru un anumit tip de cancer - glioblastom, insa cercetatorii sunt optimisti in privinta eficientei acestuia in cazul oamenilor. Oncologii intentioneaza sa testeze, in viitor, metoda si pe oameni.


Citeste si despre:

Tipuri de cancer tratate prin transplantul alogen de celule stem Cancerul adrenal poate fi tratat daca este diagnosticat la timp Stadiile cancerului mamar si importanta testelor pentru a-l descoperi la timp Un nou tip de ecografie ar putea detecta cancerul mai eficient 10 simptome de cancer la femei Cancerul colorectal Topul alimentelor care lupta impotriva cancerului Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Stilul de viata si aparitia cancerului 5 sfaturi importante ca sa nu faci cancer Cancerul si varsta - corelatii, cauze, preventie Fibromul uterin Schimbari in stilul de viata dupa tratamentul cancerului de colon Crioterapia prostatei procedura utilizata in tratamentul cancerului de prostata Tratamentul cancerului tiroidian