Bolnavii de hemofilia A se vor putea trata la domiciliu, prin autoadministrarea unor injectii

Actualizat: 20 Septembrie 2021

Bolnavii de hemofilia A se vor putea trata la domiciliu, prin autoadministrarea unor injectii care ajuta sangele sa se coaguleze, au anuntat reprezentantilor Asociatiei Nationale a Hemofilicilor din Romania.

"Pentru stat, tratamentul la domiciliu este mult mai ieftin, deoarece sunt excluse costurile spitalicesti. Hemoragia trebuie tratata imediat, iar o fiola cu factor autocoagulant VIII este suficienta pentru oprirea sangerarii pacientului", a subliniat dr. Luminita Rusen, medic la Institutul de Hematologie Transfuzionala Bucuresti.

In cazul unui tratament tardiv, vindecarea este mult mai lenta si necesita o cantitate crescuta de factor VIII.

Programul de tratament al bolnavilor de hemofilie A prin autoinjectare cu factor VIII a fost lansat, joi, de Asociatia Nationala a Hemofilicilor. Pentru bolnavii de hemofilie A, tratamentul este gratuit, costurile fiind suportate de catre stat.

Potrivit subsecretarului de stat in Ministerului Sanatatii, Mircea Manuc, in Romania exista peste 1.200 de pacienti afectati de hemofilia A, care primesc doar tratament spitalicesc.

Hemofilia A este o boala congenitala care afecteaza capacitatea organismului de a coagula sangele. "Sangerarile cele mai frecvente sunt la nivelul articulatiilor si pot provoca deformari grave ale membrelor. Orice hemoragie netratata poate fi letala", precizeaza dr. Rusen.

Potrivit unui studiu efectuat pe copiii mici, tratamentul preventiv este eficient in prevenirea hemoragiilor si contribuie si la protejarea articulatiilor impotriva deteriorarilor generate de sangerarile care nu prezinta semne.


Citeste si despre:

Acum putem trata eficient cuperoza Vor putea medicamentele sa creasca dorinta sexuala a femeilor? Cum putem trata cu succes migrenele De ce apare surditatea si cum o putem trata Stomatita – ce este si cum o putem trata Factori si remedii pentru tratarea reumatismului! Restabilim parul fara substante chimice si siliconi: la ce produs ar trebui sa se acorde atentie? Imunoterapia este o optiune de tratament? vorbim cu Dr. Dragos Median, medic primar Oncologie despre cancerul reproductiv feminin Boala arteriala periferica a membrelor inferioare Plagi prin muscatura, impuscare si tetanigene Importanta vaccinarii pentru persoanele in varsta! Cand vorbim despre sex cu cei mici? Autismul - Investigatii si testari