Bolnavii de hemofilia A se vor putea trata la domiciliu, prin autoadministrarea unor injectii

Publicat: 03 Octombrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Bolnavii de hemofilia A se vor putea trata la domiciliu, prin autoadministrarea unor injectii care ajuta sangele sa se coaguleze, au anuntat reprezentantilor Asociatiei Nationale a Hemofilicilor din Romania.

"Pentru stat, tratamentul la domiciliu este mult mai ieftin, deoarece sunt excluse costurile spitalicesti. Hemoragia trebuie tratata imediat, iar o fiola cu factor autocoagulant VIII este suficienta pentru oprirea sangerarii pacientului", a subliniat dr. Luminita Rusen, medic la Institutul de Hematologie Transfuzionala Bucuresti.

In cazul unui tratament tardiv, vindecarea este mult mai lenta si necesita o cantitate crescuta de factor VIII.

Programul de tratament al bolnavilor de hemofilie A prin autoinjectare cu factor VIII a fost lansat, joi, de Asociatia Nationala a Hemofilicilor. Pentru bolnavii de hemofilie A, tratamentul este gratuit, costurile fiind suportate de catre stat.

Potrivit subsecretarului de stat in Ministerului Sanatatii, Mircea Manuc, in Romania exista peste 1.200 de pacienti afectati de hemofilia A, care primesc doar tratament spitalicesc.

Hemofilia A este o boala congenitala care afecteaza capacitatea organismului de a coagula sangele. "Sangerarile cele mai frecvente sunt la nivelul articulatiilor si pot provoca deformari grave ale membrelor. Orice hemoragie netratata poate fi letala", precizeaza dr. Rusen.

Potrivit unui studiu efectuat pe copiii mici, tratamentul preventiv este eficient in prevenirea hemoragiilor si contribuie si la protejarea articulatiilor impotriva deteriorarilor generate de sangerarile care nu prezinta semne.


Citeste si despre:

Vor putea medicamentele sa creasca dorinta sexuala a femeilor? Cum putem trata cu succes migrenele Care sunt simptomele gripei la copii si cum le putem trata? Hidatidoza osoasa - cum afecteaza oasele si cum o putem trata De ce apare surditatea si cum o putem trata Stomatita – ce este si cum o putem trata Boala arteriala periferica a membrelor inferioare Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Plagi prin muscatura, impuscare si tetanigene Cand vorbim despre sex cu cei mici? Autismul - Investigatii si testari Noua dieta Beverly Hills Este daunator sa slabesti mult in timp scurt? Corectie sau doar stagnare in problemele de vedere cu ajutorul ochelarilor Boala von Willebrand