Barbatii sunt mai predispusi la boli de inima decat femeile, din cauza hormonilor sexuali - studiu

Actualizat: 28 Iulie 2021

Barbatii sunt mai predispusi la boli de inima decat femeile, iar cauza este reprezentata de hormonii sexuali, conform unui studiu al Universitatii Leicester.

Cercetatorii britanici au realizat studiul pe un esantion de 933 de barbati, aparent sanatosi, cu o medie de varsta de 19 ani. A fost cautat, astfel, modul in care hormonii sexuali (estradiol, estron, testosteron si androstenedion) interactioneaza cu cei trei factori majori ai bolilor de inima, respectiv colesterolul, presiunea sangelui si greutatea.

Potrivit rezultatelor studiului, doi dintre hormonii sexuali masculini (estradiol si estron, numiti impreuna estrogeni) sunt legati de nivelurile crescute de colesterol negativ si scad colesterolul pozitiv la barbati. Aceste rezultate sugereaza ca anumiti hormoni sexuali pot reprezenta importanti factori de risc la barbati, chiar inainte ca acestia sa prezinte simptome de tromboza cardiovasculara sau de atac cerebral.


Citeste si despre:

Metode pentru imbunatatirea relatiilor sexuale - alimentatie sanatoasa, exercitii fizice, relaxare si somn suficient Decodifica acum ingredientele produselor de ingrijire a pielii Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Descopera tratamentul revolutionar de intinerire a fetei, gatului, decolteului si mainilor! Cum sa imbatranim sanatos Hipertensiunea - Valori crescute ale presiunii arteriale