Antipsihoticele de ultima generatie dubleaza riscul de deces cauzat de tulburari cardiace - studiu

Actualizat: 22 Aprilie 2021

Medicamentele antipsihotice de ultima generatie dubleaza riscul de deces din cauza unei tulburari cardiace, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la Universitatea Vanderbilt, informeaza AFP.

Acest studiu este cel mai recent dintr-o serie de lucrari aparute in cursul ultimelor luni care arata ca noile antipsihotice sunt la fel de nesigure ca si vechea generatie de tratamente de acest tip.

Echipa de cercetatori de la Universitatea Vanderbilt a analizat dosarele medicale a mai mult de 270.000 de pacienti cu varste cuprinse intre 30 si 74 de ani. In urma acestor cercetari, oamenii de stiinta au concluzionat ca pacientii care primeau antipsihotice au un risc de doua ori mai mare de a deceda din cauza unei deficiente cardiace decat persoanele care nu ia antipsihotice.

Potrivit cercetatorilor americani, pentru a evita pericolul unui deces cauzat de antipsihotice, pacientii ar trebui sa faca un control cardiovascular aprofundat inainte de a lua acest tip de medicamente.


Citeste si despre:

Radioterapie de ultima generatie oferita de OncoFort Tehnologie de ultima generatie pentru tratarea cataractei la spitalul de oftalmologie WestEye Hospital EEG-ul de somn – investigatia de ultima generatie care identifica tulburarile de somn Romanii nu au acces la tratamente inovatoare de ultima generatie oferite de Medicina Personalizata Pilula contraceptiva: care sunt beneficiile contraceptiei de ultima generatie? Solutii eficiente pentru afectiunile parului Suferi de alergii? Iata cateva antihistaminice naturale De ce transpiri mult? Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate? Aparat RMN cu soft cardiac unic in Botosani si Bucovina, la Spitalul Judetean Botosani Posibila legatura dintre autism si greutatea mica la nastere 9 obiceiuri de infrumusetare care pot pune sanatatea in pericol Importanta tipului de colesterol in bolile cardiace