Hummusul preparat din pastai de soia verde este o reteta cu beneficii unice in tratarea anemiei, datorita cantitatii generoase de fier pe care aceste legume o furnizeaza organismului. Acest fel de mancare nu este foarte popular in tara noastra, desi merita un loc de cinste intr-o alimentatie echilibrata.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Incalziti uleiul din samburi de struguri intr-o oala mare, la foc potrivit. Adaugati ceapa si usturoiul, apoi sotati-le 2 minute, pana cand devin moi. Adaugati boabele de soia verde si lasati-le la sotat 2-3 minute. Turnati peste apa, zeama de lamaie, sosul de soia, sarea si chimenul. Acoperiti oala si lasati totul la fiert 6 minute, amestecand din cand in cand.
Transferati compozitia din oala in recipientul unui blender si procesati, pana obtineti un piure vascos. Puteti sa serviti hummusul imediat (cald) sau racit la temperatura camerei.