Hummus din pastai de soia verde

Actualizat: 22 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Hummusul preparat din pastai de soia verde este o reteta cu beneficii unice in tratarea anemiei, datorita cantitatii generoase de fier pe care aceste legume o furnizeaza organismului. Acest fel de mancare nu este foarte popular in tara noastra, desi merita un loc de cinste intr-o alimentatie echilibrata.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Incalziti uleiul din samburi de struguri intr-o oala mare, la foc potrivit. Adaugati ceapa si usturoiul, apoi sotati-le 2 minute, pana cand devin moi. Adaugati boabele de soia verde si lasati-le la sotat 2-3 minute. Turnati peste apa, zeama de lamaie, sosul de soia, sarea si chimenul. Acoperiti oala si lasati totul la fiert 6 minute, amestecand din cand in cand.

Transferati compozitia din oala in recipientul unui blender si procesati, pana obtineti un piure vascos. Puteti sa serviti hummusul imediat (cald) sau racit la temperatura camerei.


Citeste si despre:

Alimentatia sanatoasa 12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii Prunele - beneficii si retete sanatoase Caisele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase Corcodusele: beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase Castanele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase 3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Antibioticele in sarcina Masuri pregatitoare sarcinii Gastrita cronica la copii. Cauze, simptome si tratament Alimente usoare de vara Sunt sanatoase fructele uscate? Cancerul endometrial Impactul tatuajelor asupra sanatatii