Antialergicele ne fac vulnerabili la substantele cancerigene din aer - studiu

Publicat: 31 Octombrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Administrarea unor medicamente pentru suprimarea alergiilor nu este indicata, deoarece ar putea face mai mult rau decat bine, lasand corpul fara protectie in fata substantelor cancerigene din aer, au descoperit cercetatorii de la Universitatea Cornell din New York, citati de presa britanica.

Potrivit cercetatorilor, alergiile ar putea reprezenta reactia de aparare a corpului impotriva cancerului. Prin stranutat, de exemplu, corpul se apara de particulele din aer, care pot fi cancerigene. Simptomele de alergie pot fi, de asemenea, un sistem de alerta cu privire la substantele daunatoare din aer, care ar trebui evitate.

Cercetatorii de la Universitatea Cornell au examinat rezultatele a 650 de studii facute in domeniul alergiilor in ultimii 50 de ani. Per total, ei au descoperit ca pacientii diagnosticati cu cancer au avut mai putine alergii decat cei sanatosi.


Citeste si despre:

Substantele cancerigene din viata de zi cu zi Substante cancerigene unde se gasesc si ce efecte au Alergenii din aer Bacteriile din aerul conditionat 6 motive care fac inima sa-ti sara din piept Rinita alergica - inflamatia alergica a mucoasei nazale Redefinirea standardelor in sanatate si nutritie Aronia si sanatatea cardiovasculara: un remediu pentru hipertensiune Ce trebuie sa stiti despre toxinele din cafea Semnale de avertizare ale unor deficiente din organismul uman Ingrijirea pielii prin metode naturale Cauze surprinzatoare ale durerii de cap Spalaturile vaginale Astmul bronsic