Nichelul folosit la fabricarea telefoanelor mobile provoaca dermatita - studiu

Publicat: 20 Octombrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Nichelul folosit la fabricarea telefoanelor mobile provoaca dermatita la nivelul fetei, potrivit unui studiu ale Asociatiei Britanice a Dermatologilor, prezentate de BBC.

Aproximativ o treime dintre oameni sunt sensibili la nichelul folosit la producerea componentelor telefoanelor mobile, inclusiv la butoane si la marginile ecranului. Toti medicii ar trebui sa alerteze persoanele alergice la nichel in legatura cu riscul de a face o dermatita la nivelul fetei daca folosesc un telefon mobil in mod regulat, potrivit Asociatiei Britanice a Dermatologilor.

Simptomele dermatitei provocate de nichel sunt inrosirea, inflamarea, uscarea si craparea pielii. Dermatologii spun ca s-a constatat o crestere a numarului de cazuri de dermatita din pricina folosirii telefonului mobil, iar femeile au un risc mai mare de a face acest tip de dermatita.

"Alergia este provocata de contactul frecvent cu produse care contin nichel. Contactul repetat si indelungat cu un telefon care contine nichel va cauza dermatita la persoanele alergice la nichel", a subliniat dr. Graham Lowe, de la Asociatia Britanica a Dermatologilor.

In cazul aceitui tip de dermatita, alergia apare, cel mai frecvent, pe obraz sau pe ureche, in functie de locul in care este tinuta partea telefonului care contine nichel. Acest metal este folosit atat la fabricarea carcaselor de telefon mobil, cat si a componentelor din interiorul acesteia.


Citeste si despre:

Adevarul despre telefoanele mobile si riscul de cancer Beneficii si contraindicatii ale drojdiei de bere Castile audio, un real pericol pentru urechi Tableta sau telefonul pot crea dependenta la copii? 8 moduri simple si naturale de purificare a aerului din interior Cele mai cunoscute mituri si adevaruri medicale Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Cum se trateaza dermatita in functie de severitatea afectiunii Ecranele si efectele lor asupra vederii Alergiile alimentare De ce sa ne ferim de hainele din fibre sintetice Impactul social media in randul tinerilor Concediul de odihna si starea de sanatate Managementul stresului provocat de locul de munca
Cere sfatul medicului ×