Coroanele metalo-ceramice – pro si contra

Actualizat: 06 Noiembrie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Consultant medical:

Dr. Anatolii Glopina
Medic estetica si protetica dentara

Velvet Dental

1. Ce sunt coroanele metalo-ceramice?

Acestea reprezinta o imbinare perfecta a rezistentei mecanice a metalului cu calitatile estetice ale ceramicii sau portelanului, cum este cunoscut de majoritatea pacientilor.
Coroana prezinta un schelet metalic, ce este acoperit total sau partial de materialul ceramic, intre cele doua existand o legatura chimica.


2. Ce avantaje prezinta aceste coroane ?

Printre multiplele calitati, acestea au un aspect estetic excelent, rezistenta mecanica oferita de suportul metalic dar si stabilitate coloristica, aspect important pentru pacienti.

3. Care ar fi dezavantajele?

Pe masura ce pacientul inainteaza in varsta,apare retractia gingivala si odata cu aceasta un effect fizionomic nedorit, prin expunere ametalului la baza dintelui.
Realizarea coroanelor necesita o preparare invaziva a dintelui, cu sacrificarea structurii dentare si decoroane ceramice, stomatololvitalizarea dintelui.

4. Albirea dentar afecteaza materialul ceramic?

Indiferent de metoda de albire aleasa, aceasta nu afecteaz alucrarile ceramice, neavand nici un effect asupra lor. Important de stiut este ca in urma albirii pot aparea discrepant intre dintii naturali si lucrari, culoarea lucrarilor ramanand neschimbata.


5. Cum ar trebui intretinute lucrarile metalo-ceramice?

Este indicat ca pacientii sa vina la sedintele de profilaxie o data la 6 luni pentru a putea intretine stralucirea materialului ceramic prin igienizarea profesionala si pentru a preveni retractia gingivala s iafectarea parodontala data de acumularea placii bacteriene.

6. Dupa ce perioada ar trebui inlocuite?

In conditii ideale de realizare si daca pacientul se prezinta la sedintele periodice de igienizare profesionala, lucrarile metalo-ceramice pot fi mentinute pana la 7-10 ani.

7. Ce indicatii au coroanelemetalo-ceramice?

Ele sunt necesare cand dintii sun afectati de procese carioase mari si nu mai pot fi restaurati cu plombe, cand au suferit traumatisme, cand a fost necesara devitalizare a dintelui si in urma dintele a devenit fiabil si rezistenta acestuia a scazut sau cand pacientul doreste o estetica superioara a dintilor.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

DENTAL CROWN HEALTH
Tel: 0764800048
Bucuresti, CAMIL RESSU 27B - Cladire Individuala
SmilePro
Tel: 0770773773
Bucuresti, Strada Roșia Montană 6

Citeste si despre:

Coroane de portelan - Intrebari frecvente despre puntile dentare Coroanele de ceramica cu suport de zirconiu Coroane ceramica pe zirconiu si integral zirconiu Ce trebuie sa stim despre pericoronarita Totul despre implantul dentar Ceramica integral (e-max ivoclar) folosita ca optiune pentru incrustatii si fatete ceramice Cat timp poate dura un tratament cu implanturi dentare Prevenirea si tratarea problemelor de sensibilitate dentara Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Pivotii de fibra de sticla Reconstructia zambetului: fatetele dentare din portelan Fatetele ceramice Implantologia-posibilitatea unei a III-a dentitii Cum se trateaza dermatita in functie de severitatea afectiunii 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sanatatea dintilor tai Sensibilitatea excesiva a dintilor poate fi prevenita!
Cere sfatul medicului ×