Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Consumul de alcool si lactatia

Cercetãri ºtiinþifice recente au demonstrat cã consumul de alcool de cãtre femeile care alãpteazã reduce producþia de lapte, în loc sã o accentueze. Dupã noile date se pare cã alcoolul duce la dereglãri hormonale, inhibã procesul de lactaþie ºi scade cantitatea de lapte.
Ani de-a rândul medicii ºi cadrele medicale au crezut, conform anumitelor date ºtiinþifice, cã alcoolul în cantitate redusã ar fi o substanþã galactogenã, ºi ar duce la creºterea producþiei de lapte, motiv pentru care l-au recomandat mãmicilor care alãpteazã.
  Într-un studiu recent efectuat în Pennsylvania de cãtre Julie Mennella, a fost mãsurat nivelul de prolactinã, oxitocinã ºi cortisol ºi au urmãrit performanþa de lactaþie la 17 paciente sãnãtoase, nefumãtoare. Stimularea sânului a fost fãcutã cu ajutorul unei pompe electrice, iar nivelele hormonale au fost mãsurate dupã consum de alcool în cantitate redusã(0,4mg/kg). Rezultatele au arãtat o scãdere semnificativã a nivelului de oxitocinã, în corelaþie cu scãderea producerii de lapte, dezminþiind astfel vechea concepþie dupã care alcoolul ar fi un galactostimulant.
”Deoarece laptele matern este sursa de nuriþie criticã pentru copil, este important ca mamele care alãpteazã sã se menþinã cât se poate de sãnãtoase. Cu studiul nostru am dezminþit vechiul mit despre efectele benefice ale alcoolului asupra lactaþiei” spune Dr. Mennella.

              Sursa:postamedicala.ro


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum