Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Jucariile si siguranta copilului

Jucariile si siguranta copilului

Cozile trebuie sa fie cusute bine, cusatura trebuie sa fie intarita si vopseaua nu ar trebui sa se ia. Jucariile de plus nu trebuie sa aiba nasturi, fire, cordoane sau altele pe care copilul tau le-ar putea rupe si inghiti.

Este gata copilul tau pentru aceasta jucarie din punct de vedere fizic?

De exemplu, parintii cu copii mai mari cumpara adesea bicicleta cu o marime mai mare ca sa nu mai fie nevoiti sa cumpere alta dupa un an. Aceasta tactica poate duce la accidentarea copilului deoarece acesta poate nu are abilitatile fizice sa controleze bine o bicicleta mai mare.

Este jucaria in stare buna? Verifica daca jucariile sunt folosite si arunca-le pe cele uzate.

Jucariile uzate care sunt folosite de toti copiii unei familii pot fi daunatoare. Verifica daca toate jucariile noi sau folosite au nasturi, baterii, sireturi, ochi, margele sau adaosuri din plastic ce pot fi usor mestecate sau gustate.

Exista vreun snur pe jucarie mai lung de 30 cm?

Un astfel de snur poate fi infasurat cu usurinta in jurul gatului unui copil mic, riscand strangularea. De indata ce copilul tau se poate catara cu mainile si picioarele, indeparteaza orice fel de accesorii din patul lui care l-ar putea ajuta sa se dea jos din pat.

De asemenea, fii foarte atenta la jucariile copiilor mai mari. De exemplu, un model de bucatarie de jucarie pentru un copil de 5 ani are in dotare si un telefon cu un fir atasat care poate fi mortal pentru copilul tau.

Verifica leaganele din gradina.

Sunt robuste si fixate bine? Verifica sa nu prezinte un risc de strangulare.

Cumpara jucarii numai de la magazinele si firmele in care ai incredere.

Produsele fara marca nu sunt sigure pentru copilul tau. Cumpara de la distribuitori care produc jucarii sigure.

Alina Sica
Redactor Copilul.ro


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum