Ulcerul si gastrita – cauze nedrepte pentru invinuirea sefilor

Actualizat: 03 Martie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ani la randul s-a considerat ca principalele cauze pentru durerile groaznice ale gastritei sau ale ulcerului au fost stresul si alimentatia neadecvata unui stil de viata sanatos.

De aici, falsa convingere ca aceste afectiuni stomacale sunt direct legate de consumul nervos, de surmenaj sau de anumite categorii de alimente care, desi nesanatoase prin modul in care sunt preparate, au fost interzise, nejustificat, de catre medici.

In plus, daca ne este permisa si o gluma, diagnosticul gresit al gastritei si ulcerului a adus, timp indelungat, acuzatii nefondate unei categoriiaparte de populatie: sefii si managerii, care au fost invinuiti pe nedrept a fi principalii cauzatori ai stresului si, implicit, ai durerilor stomacale din anumite perioade.


Acum cativa ani, insa, mai precis in 2005, medicina a fost revolutionata de catre doi oameni de stiinta australieni, Dr. Barry Marshall i Dr Robin Warren, care au descoperit c principalacauza a gastriteisi a ulcerului gastric nu este stresul sau consumul nervos ci…o bacterie - Helicobacter pylori.


Aceasta descoperire nu doar ca a fost distinsa cu Premiul Nobel pentru Fiziologie si Medicina, dar a avut si menirea de a demonta convingerea medicilor ca nu exista bacterii care sa poata supravietui conditiilor acide din stomac si ca ulcerele sunt cauzate de stilul de viata.


Desi misterul cauzei acestor dureri (mai mult sau mai putin sezoniere) a fost elucidat, problema afectiunilor in discutie ramane una de actualitate, pentru ca proximativ 50% din populatie este infectata cu Helicobacter pylori si prezinta riscul de a dezvolta ulcer sau gastrita. In plus, un stil de viata nesanatos, obiceiurile nocive precum fumatul sau consumul excesiv de alcool sau cafea (in special cafeaua solubila) si alimentatia haotica si saraca in fibre si vitamine, pot duce la activarea acestei bacterii.


Infectia cu Helicobacter pylori este dobandita prin ingestia orala. Deci, modul de transmitere al infectiei cu H peste banal si rapid, mainile murdare si alimentele fiind sursa principala. Transmiterea directa de la o persoana la alta este posibila, fiind mai frecventa intre membrii aceleiasif amilii.


Simptomele cele mai des intalnite ale unei posibile gastrite sau boli ulceroase sunt arsurile sau durerile in abdomenul superior, greata, varsaturile sau senzatia de disconfort abdominal.

Daca nu sunt respectate indicatiile terapeutice, complicatiile posibile ale bolii ulceroase sunt: hemoragia digestive superioara, stenoza pilorica, penetratia in organelle vecine si perforatia. Gastrita cronica, prin aparitia zonelor de metaplazie intestinala, creste riscul de cancer gastric.


Desi tratamentul acestei bacteria este variat si, de regula, difera in functie de convingerile medicului, Laboratoarele Remedia va recomanda o formula complexa, unica pe piata din Romania, cu studii clinice avizate: GastroRemPylopass – un supliment alimentar 100% natural prin compozitie, nemedicamentos, fara efecte adverse, recomandat pentru mentinerea sanatatii sistemului digestiv.

GastroRemPylopass neutralizeaza aciditatea gastrica, protejeaza mucoasa gastric si, mai ales, reduce colonizarea cu Helicobacter pylori a stomacului, printr-un procedeu specific de co-agregare.


GastroRemPylopass se gaseste sub forma comprimatelor masticabile, care se recomanda a fi administrate de doua ori pe zi, pentru reducerea colonizarii stomacului cu Helicobacter pylori.

Este disponibil pe site-ul www.laboratoareleremedia.ro, la cel mai bun pret al momentului: https://www.laboratoareleremedia.ro/product/gastrorem-pylopasscomprimate-masticabile/

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Rutina de ingrijire a pielii, esentiala in mentinerea unui ten sanatos si stralucitor Fractura de bazin - diagnostic, tratament si complicatii Retinoizii - tipuri, beneficii si mod de utilizare Crema de protectie solara - cum o alegem pe cea potrivita Operatia de vertebroplastie, solutie pentru refacerea vertebrelor Fenomenul “fluturi in stomac”. De la creier la intestin. Spirulina, o comoara pentru sanatate! Lovitura la cap - riscuri si prim ajutor O romanca din trei este anemica si nu stie Beneficiile infiltratiilor in terapia afectiunilor articulare Tipuri de hemiplegie si tratamentul acestora Presopunctura in refacerea organismului
Cere sfatul medicului ×