Transpira cu folos, nu cu miros!

Actualizat: 19 Martie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Transpiratia se compune din 99% apa, din sare, proteina, acid lactic, zahar, grasime si uree.
Mirosurile neplacute apar in special in cadrul procesului de descompunere a grasimilor si a proteinelor.

Declansatoarele transpiratiei in exces

Toata lumea transpira. Transpiratia este un proces natural de termoreglare a corpului uman, prin care sunt eliminate si toxinele din organism si apare ca raspuns la stimulii termici externi. Exista insa si persoane care transpira excesiv, indiferent de activitatea fizica depusa.

Stresul si supararea pot declansa eliberarea hormonilor de stres, adica cresterea nivelului de cortizol in organism, care are drept rezultat, transpiratia. De asemenea, alimentatia, cafeaua si alcoolul sau anumite tratamente medicamentoase sunt factori care pot duce la transpiratia in exces.

Deodorantele conventionale pot contine ingrediente chimice cu impact negativ asupra sanatatii noastre. De aceea este recomandat sa folosesti deodorantele naturale, fara aluminiu!

Efectele nocive ale aluminiului

Multi inhibitori ai transpiratiei contin saruri de aluminiu, care sunt controversate. Exista suspiciunea de implicare a acestora in dezvoltarea cancerului mamar sau a bolii Alzheimer.

In produsele cosmtice, cea mai frecvent utilizata substanta este clorhidratul de aluminiu. Nu exista limite legale pentru utilizarea lor, deoarece cunostintele despre cat de puternic este absorbita de organism si cum functioneaza acolo sunt inca incomplete.

S-a dovedit stiintific ca dozele mari de aluminiu usuca glandele sudoripare, iar in urma experimentelor pe animale s-au constatat efecte asupra sistemului nervos si asa-numitele efecte embriotoxice (efecte asupra vietii nenascute).

Din fericire, substanta controversata poate fi evitata in siguranta, deoarece exista produse ce nu contin aluminiu.

Deodorantul natural Ben&Anna nu contine clorhidrat de aluminiu sau zirconiu, fiind conceput pentru o protectie indelungata impotriva transpiratiei, umiditatii si mirosurilor.

Din ingrediente naturale, vegane si netestate pe animale, nu contine coloranti sau alte ingrediente chimice, se recomanda pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru cea sensibila.

Procesul de selectie a furnizorilor de ingrediente este foarte riguros, ei sunt alesi in baza recunoasterii lor internationale in cultivarea ierburilor si plantelor organice.

Cu proprietati astringente naturale, procesul de detoxifiere al organismului nu este afectat, iar bacteriile care cauzeaza mirosul de transpiratie sunt neutralizate.

La un pret accesibil, disponibil si in farmacii, puteti alege dintre mai multe arome deosebite – grapefruit, mandarine, vanilie, orhidee etc.

- Deodorantul stick natural Ben&Anna are o consistenta mai tare, datorita bicarbonatului de sodiu si untului de shea. Este usor de aplicat, nu curge, nu este lipicios si lasa in urma un sentiment placut pe piele. Fara stabilizatori chimici, deodorantele pot fi pastrate la temperatura camerei. Temperaturile prea ridicate pot sa aiba ca si consecinta o consistenta foarte moale a deodorantului. in cazul in care produsul se lichefiaza, se poate pune pentru scurt timp in frigider.

- Ajuta la reducerea iritatiilor, iar prezenta vitaminei E lasa pielea fina si catifelata.

- Neutralizeaza eficient mirosul de transpiratie si absoarbe umezeala

- Fara aluminiu, PEG-uri (polietilenglicoli), parabeni & ftalati, alcool, coloranti si conservanti artificiali

- Este certificat Vegan, cruelty-free & fara gluten

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Cum actioneaza un deodorant natural asupra transpiratiei Gestionarea transpiratiei excesive Impactul radiatiilor ultraviolete. Cum alegem si folosim corect cremele de protectie solara De ce transpira picioarele si cum scapam de aceasta problema neplacuta si urat mirositoare Tratamentul hiperhidrozei cu toxina botulinica - o solutie eficienta pentru combaterea transpiratiei excesive Bicarbonatul de sodiu pentru frumusete si sanatate Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Beneficiile si perspectivele chirurgiei robotice Intoxicatia cu substante chimice nemedicamentoase (insecticide, metanol, etc.) Alergia la antiperspirant si deodorant Metaqualona Hidrocodona Terapia hormonala - intrebari si raspunsuri Cauze ale respiratiei urat mirositoare
Cere sfatul medicului ×