Te confrunti cu incontinenta urinara? Iata ce trebuie sa faci

Actualizat: 16 Decembrie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Incontinenta urinara este mai intalnita in cazul femeilor, reprezentand pierderi involuntare de urina. Un procent de 30% dintre persoanele de sex feminin cu varsta intre 30 si 60 de ani sunt afectate la nivel mondial, in comparatie cu 1,5% cat este procentul barbatilor afectati de aceasta problema de sanatate.

Predispozitie catre incontinenta urinara au si persoanele obeze, fumatorii, persoanele in varsta (muschii care sustin vezica urinara au o putere mai scazuta), persoanele care sufera de diabet, care au boala Parkinson si maladia Alzheimer, cei care sufera de scleroza multipla si cei care au probleme cu rinichii, barbatii diagnosticati cu prostata.

Exista mai multe tipuri de incontinenta urinara, cel mai des intalnita fiind cea de efort. Pierderea involuntara de urina cauzata de efort apare in urmatoarele situatii:

- atunci cand stranuti;

- in momentele de stres;

- in momentul in care depui efort, la sala de sport;

- cand razi cu pofta;

- daca ridici ceva.

Alte tipuri de incontinenta urinara sunt cele aparute in urma necesitatii dese de a urina, cunoscuta si drept vezica iritabila si incontinenta urinara mixta.

Menopauza este in stransa legatura cu aparitia incontinentei urinare, fiind mai intalnita la femeile aflate in aceasta etapa a vietii. Incontinenta apare si la unele femei insarcinate, dar si dupa nastere.

Exista si pierderi de urina care apar dintr-o data pot fi puse pe seama unor infectii ale tractului urinar si dispar dupa tratament. Este foarte important ca cistitele sa nu fie lasate netratate deoarece pot duce la aparitia de complicatii.

Daca suferi de incontinenta urinara este indicat sa nu faci abuz de bauturi carbogazoase si de cofeina. Exercitiile Kegel sunt si ele o metoda de ajutor in tratarea incontinentei.

Suplimente naturale care te ajuta sa controlezi afectiunea

Uractiv Control reduce frecventa episoadelor de incontinenta urinara, precum si frecventa mictiunilor pe timp de noapte prin imbunatatirea controlului asupra muschilor pelvini si cresterea capacitatii de depozitare a vezicii urinare.

Datorita compozitiei pe baza de extract standardizat din seminte de soia, extract din seminte de dovleac, magneziu si vitamina B6, Uractiv Control actioneaza astfel:

– Imbunatateste elasticitatea si troficitatea musculara prin echilibrare hormonala;

– Reduce presiunea intravezicala prin relaxarea musculaturii peretilor vezicii urinare;

– Mentine nivelul intracelular de magneziu in limita normala (magneziul este un relaxant muscular).

Se administreaza 1 capsula de 2-3 ori pe zi si se recomanda utilizarea in cure de 6-8 saptamani.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Spitalul de Cardiologie ARES Cluj Napoca
Tel: 0040219987
Cluj-Napoca, Strada Republicii 8

Citeste si despre:

Simti ca nu iti mai ajunge timpul? Iata ce trebuie sa faci ca sa devii eficient Ai medicamente expirate? Iata ce trebuie sa faci cu ele Intarcarea bebelusului, ce trebuie sa faci si ce nu? Simti ca pierzi timpul si nu iti poti indeplini sarcinile? Afla care sunt cauzele si ce trebuie sa faci ca sa scapi de problema Suferi de astm? Iata ce NU trebuie sa faci Aveti insomnii? Iata ce trebuie sa faceti pentru un somn linistit Secretele unui mariaj fericit si sanatos. Iata ce trebuie sa faceti ca sa fiti impreuna toata viata! Cum alegi un medic bun - sfaturi si recomandari Sindromul de intestin hiperpermeabil, o afectiune a omului modern. Ce solutii recomanda specialistii? Suferi de hemoroizi? Iata ce trebuie sa mananci ca sa scapi de ei Stresat? Iata ce trebuie sa stii despre stres si cum il poti combate in mod natural! Ce trebuie sa faci pentru a avea grija de sanatatea ta intima vara asta? Cand trebuie sa faci o ecografie mamara sau o mamografie Cauzele caderii parului la femei. Ce trebuie sa faci pentru a scapa de aceasta problema Pandemia de coronavirus: ce trebuie sa faci atunci cand vrei sa calatoresti? Celulele stem si incontinenta urinara