4 componente bioactive esentiale pentru sanatatea creierului

Publicat: 19 Mai 2011 | Actualizat: 19 Mai 2011
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Efortul intelectual prelungit, stresul, somnul insuficient si alimentatia saraca in nutrienti esentiali afecteaza functionarea normala a creierului, favorizand aparitia bolilor neurologice. Desi reprezinta doar 2% din greutatea corpului, creierul este organul care consuma cea mai multa energie, avand nevoie de peste 20% din cantitatea totala de oxigen si 15% din cantitatea totala de sange din organism pentru a functiona normal.


Prin formula inovativa pe baza de Citicolina, Fosfatidilcolina, Fosfatidilserina si Acetil L-Carnitina, produsul natural Neuro Optimizer ajuta la refacerea si la imbunatatirea functiilor cerebrale.

Cum functioneaza creierul nostru

Creierul are rolul de a regla activitatea tuturor organelor si a comportamentului uman, generand reactiile de raspuns la stimulii interni si externi. Pentru a se putea adapta cat mai bine la schimbarile care apar in mediul inconjurator, creierul este nevoit sa receptioneze si sa prelucreze o mare cantitate de informatie senzoriala (vizuala, auditiva, tactila, olfactiva, etc.).

Asaltat zilnic de o multime de informatii, creierul nostru poate ajunge sa nu mai functioneze la parametrii optimi si atunci ne transmite semnale precum oboseala, lipsa puterii de concentrare si de memorare, scaderea capacitatii de a reactiona la stimulii externi, etc.

De ce are nevoie creierul pentru a functiona la parametrii optimi

neuro optimizerCiticolina, Fosfatidilcolina, Fosfatidilserina si Acetil L-Carnitina, care se regasesc in produsul natural Neuro Optimizer, sunt elemente bioactive esentiale pentru sanatatea creierului.

Administrarea Citicolinei ajuta la intarzierea degenerarii membranei celulare si protejeaza creierul de efectele distructive ale privarii de oxigen, din timpul unui atac cerebral. Fosfatidilcolina este o substanta cu rol esential in mentinerea integritatii membranei celulare si o componenta de baza a acetilcolinei, neurotrasmitatorul de care depind o serie de activitati cerebrale importante precum transmiterea semnalelor de la creier la muschi, reglarea batailor inimii si a respiratiei si filtrarea informatiilor care ajung la nivel cerebral. Este stiut faptul ca fosfatidilcolina este o componenta majora a materiei cenusii, reprezentand 30% din masa acesteia.

In ultimii ani au fost publicate peste 3.000 lucrari despre importanta fosfatidilserinei, de provenienta vegetala, in imbunatatirea proceselor de memorare si in cresterea atentiei, a capacitatii de concentrare si a acuitatii mentale. Fosfatidilserina creste capacitatea de metabolizare in creier a glucozei, cea mai importanta sursa de energie pentru acesta.

Acetil L-Carnitina este un aminoacid cu rol puternic antioxidant la nivel celular. Acest aminoacid sustine activitatea mitocondriilor, asa-numitele “uzine energetice ale organismului”. Studiile arata ca Acetil L-Carnitina ajuta la ameliorarea unei game largi de afectiuni neurologice, precum Alzheimer, SLA, senilitate, ataxie, sindrom Down.

Cum te poate ajuta produsul natural Neuro Optimizer

Neuro Optimizer de la Secom imbunatateste sinteza neurotransmitatorilor adrenalina, acetilcolina, dopamina si noradrenalina. Ajuta la mentinerea echilibrului intre concentratiile de sodiu, potasiu, calciu si magneziu din organism si la cresterea cantitatii de glucoza metabolizata in creier. Asigura protectie antioxidanta impotriva distrugerilor neuronilor cauzate de radicalii liberi si contribuie la stimularea memoriei, a capacitatii de concentrare si a adaptabilitatii la efort intelectual.
De asemenea, ajuta la reducerea anxietatii, a stresului si a depresiilor si la imbunatatirea functiilor cerebrale in afectiuni precum hipoxie, encefalita, autism, hiperactivitate, sindrom Down, deficit de atentie, epilepsie, maladiile Alzheimer, Parkinson, SLA, senilitate si ataxie.

Neuro Optimizer face parte din portofoliul Secom si este disponibil in farmaciile si magazinele cu profil naturist din intreaga tara. Acesta este un supliment alimentar. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Centrul Medical Profilaxia
Tel: 0727165206
Timisoara, Str. Drubeta Nr.97
NEUROAXIS
Tel: 0219965
Sectorul 1, Str. Iordache Golescu Nr. 17
Email
Clinici
recomandate

Nutrienti necesari dezvoltarii optimeNutrienti necesari dezvoltarii optime

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Cum ne mentinem creierul sanatos?

Obiceiuri sanatoase pentru imunitate crescuta

Rezolutia pentru 2021: am mai multa grija de sanatatea mea!

Rolul tratamentului compresiv in vindecarea ulcerului varicos

Ayurveda si regenerarea