Peste 100 de dosare au fost depuse la Ministerul Sanatatii pentru programul de fertilizare in vitro

Publicat: 04 Iulie 2011

Peste 100 de dosare medicale ale cuplurilor care au optat pentru inscrierea in programul gratuit de fertilizare in vitro si embriotransfer au fost depuse de unitatile sanitare la Ministerul Sanatatii, au anuntat, vineri, reprezentantii institutiei.

Dosarele urmeaza sa fie evaluate de Comisia de analiza a Ministerului Sanatatii si, numai cele care indeplinesc criteriile prevazute de program vor fi admise pentru finantare.

"Numarul mare de solicitari ne da certitudinea ca programul era necesar si asteptat de multe familii", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Pana in prezent, doar opt unitati medicale au indeplinit criteriile pentru a derula programul de fertilizare in vitro si embriotransfer care a debutat la 1 iunie.

Bugetul programului este de patru milioane de lei. Pentru fiecare cuplu, statul suporta cheltuielile unei singure proceduri. Alte eventuale proceduri se fac pe cheltuiala cuplului.

In 2011, aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de prcedura de fertilizare in vitro.


Email

Citeste si despre:

8 pasi simpli de ingrijire a starii de sanatate pentru femeile de peste 40 de ani Intalnire pe tema infectiilor intraspitalicesti la Timisoara Pestele ca aliment: beneficii si riscuri Tratamente pentru impotenta Impactul cofeinei asupra inimii si a randamentului fizic De ce sa mergi la dentist in pandemie? Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife Cand se recomanda testele PCR si testele pentru anticorpi COVID-19. Specialistii MedLife explica Intoxicatia cu paracetamol Factori de risc in dezvoltarea cancerului 15 simptome sugestive pentru cancer pe care femeile adesea le ignora Bolile reumatice (reumatismul) Bolile reumatice - suferinte vechi, solutii noi, pe baza formulei unice din Celadrin