Inca doua clinici au fost admise in programul de fertilizare in vitro si embriotransfer

Publicat: 01 Iulie 2011

Comisia Ministerului Sanatatii a admis inca doua unitati medicale care au indeplinit criteriile pentru a derula programul, gratuit, de fertilizare in vitro si embriotransfer pe care ministerul l-a demarat in primavara acestui an, anunta reprezentantii institutiei.

In urma analizei documentelor depuse la minister, in cursul zile de joi, alte doua clinici medicale, una din Bucuresti, iar alta din Iasi au primit aviz favorabil.

Pana in prezent, doar opt unitati medicale au indeplinit criteriile pentru a derula programul de fertilizare in vitro si embriotransfer care a debutat la 1 iunie.

Bugetul programului este de patru milioane de lei. Pentru fiecare cuplu, statul suporta cheltuielile unei singure proceduri. Alte eventuale proceduri se fac pe cheltuiala cuplului.

In 2011, aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de procedura de fertilizare in vitro.


Email

Citeste si despre:

IPS e.max Doua cazuri clinice Vasectomia - Sterilizarea definitiva Cum se desfasoara fertilizarea in vitro? Contraceptia de urgenta (pilula de a doua zi) Sindromul Gillespie De ce sa mergi la dentist in pandemie? Mentine-ti ficatul sanatos! Te confrunti cu menstruatie anormala? Cat e normal sa intarzie ciclul? Un nou agent terapeutic biologic mai eficient decat etanercept in tratamentul psorizisului in placi Informatii esentiale despre transplantul de organe Terapia Mayr sau tehnica de intinerire a corpului, mintii si spiritului Pregatirea din punct de vedere nutritional pentru primele 2 luni de sarcina Uretritele