Infiltratia cu acid hialuronic in genunchi si sold

Actualizat: 03 Iulie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Infiltratia cu acid hialuronic in genunchi este o metoda simpla, noninvaziva, ce ajuta la ameliorarea durerilor articulare si la cresterea razei miscarii articulatiei.

Infitratiile cu acid hialuronic sunt folosite de cel putin 10 ani, demonstrandu-si eficacitatea de fiecare data, ajutand mii de oameni sa amane sau sa scape de operatie si sa-si desfasoare activitatea zilnic, fara dureri sau chinuri.

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped specialist in tratamentul minim invaziv si regenerativ, ne explica cand este indicata infiltratia cu acid hialuronic in genunchi sau in sold si ce rol are.

Aflati mai multe despre medicul ortoped Tarek Nazer

Infiltratiile cu acid hialuronic reprezinta introducerea unei substante vascoelastice, sub forma unui gel in articulatie, folosind o seringa si un ac ce patrunde in cavitatea articulara, injectand substanta vascoelastica, ce ajuta la lubrifierea adecvata a articulatiei si la reducerea fortelor de frecare.

Acidul hialuronic este o substanta ce se gaseste in mod normal in lichidul sinovial al articulatiei, iar atunci cand scade concentratia acestuia, apare procesul de frecare si de distrugere a cartilajului articular.

Cand sunt recomandate infiltratiile cu acid hialuronic?

• Infiltratiile cu acid hialuronic in genunchi pentru gonartroza, cracmente articulare, sindrom de impingement sinovial, sinovita acuta, condropatie rotuliana si condromalacie;
• Infiltratiile cu acid hialuronic in sold pentru coxartroza si sindrom de impingement articular;
• Infiltratiile cu acid hialuronic in glezna, umar, pumn sau cot in cazurile de artroza;
• Tendinitele acute si cronice.

Infiltratia cu acid hialuronic NU doare!

"Contrar asteptarilor si spaimei pe care o avem cand ni se recomanda infiltratia cu acid hialuronic si impresiei tuturor ca va fi ceva foarte dureros, infiltratiile cu acid hialuronic nu sunt dureroase, iar eu personal le efectuez cu anestezie locala, pentru ca pacientul sa simta doar o intepatura mica la nivelul pielii", ne spune medicul ortoped Tarek Nazer.

Aflati ce alte tipuri de infiltratii exista pentru tratarea artrozei!

Rezultatele dupa infiltratiile cu acid hialuronic sunt foarte bune si de lunga durata; efectul lor dureaza intre 6-12 luni (este foarte important sa alegem substanta si concentratia potrivite, unele produse avand o concentratie foarte mica sau o calitate inferioara, ce nu vor asigura rezultatul dorit).

Riscurile sunt minime dupa infiltratia cu acid hialuronic, aceasta fiind o substanta care se gaseste in organism in mod normal.

Cu toate acestea, este posibil sa apara o inflamatie la 24 de ore post infiltratie sau un alt risc este de a injecta substanta in straturile anatomice si nu in spatiul articular (aici este important sa apelam la un medic care efectueaza acest tip de infiltratii cu acid hialuronic in mod frecvent si cunoaste foarte bine anatomia articulatiilor pentru a evita o asemenea problema).

Contraindicatiile infiltratiilor cu acid hialuronic sunt: infectia locala, alergie la substanta respectiva, persoanele aflate sub tratament cu anticoagulant trebuie sa-l opreasca cu 48 de ore inainte, pentru a evita aparitia hematoamelor intraarticulare, dupa ce se sfatuiesc cu medicul care l-a prescris.

Tratamentul cu infiltratii intra-articulare folosind acidul hialuronic este foarte eficient daca respectam urmatoarele:

• Sa avem indicatia corecta;

• Sa nu avem alergii la substanta injectata;

• Sa apelam la un medic cu experienta in acesta procedura;

• Sa alegem substanta de buna calitate si de o concentratie buna (nu neaparat scumpa; nu toate produsele scumpe sunt neaparat mai bune);

• Sa oprim tratamentul anticoagulant cu 48 de ore inainte de injectare;

• Sa injectam substanta in spatiul intra-articular si nu in tesut.

Intotdeauna trebuie sa consultati un medic ortoped inainte de a recurge la astfel de tratamente, pentru a decide diagnosticul, stadiul afectiunii si a ne confirma ca este indicatia cea mai potrivita pentru afectiunea pe care o avem.

In cadrul Clinicii Masaya din Bucuresti consulta domnul doctor ortoped Nazer Tarek, specialist in chirurgie artroscopica minim invaziva, ce pune la dispozitie cele mai noi metode de tratament si cea mai noua tehnologie.

Pretul unei infiltratii variaza intre 350-650 RON la un spital privat.

Pentru programari si intrebari:
Clinica Masaya 0721.197.077


Citeste si despre:

Durerea de genunchi - de ce apare si cum poate fi tratata Etapele osteoartritei genunchiului Boala artrozica - modalitati de ameliorare si de prevenire Mastile de fata functioneaza cu adevarat sau sunt doar o moft? Afectiuni care se manifesta prin durere articulara IPS e.max Doua cazuri clinice Manifestul emotiilor reale - 6 vedete din Romania provocate sa arate #EmotiiReale Beneficiile si perspectivele chirurgiei robotice Studiul Clinic ONTARGET Cele mai importante beneficii ale ghimbirului, confirmate de studii clinice Studiul clinic de monitorizare a lentilelor de ochelari MiYOSMART de la HOYA Vision Care, desfasurat pe o perioada de sase ani, va fi prezentat la ARVO 2022 Diferenta dintre depresia situationala si depresia clinica Ofera-i copilului tau o sansa inca de la nastere – ORTO– CLINIC sansa care face diferenta Clinica stomatologica Velvet Dental foloseste tratamentul inovator Advanced-Platelet Rich Fibrin (PRF)
Cere sfatul medicului ×