Aplicatiile Ozonoterapiei in tratamentul hepatitelor virale

Actualizat: 09 Septembrie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Hepatitele virale cu virus B si C reprezinta o importanta problema de sanatate publica prin procentul crescand de imbolnaviri, rata ridicata de cronicizare, afectarea capacitatii de munca si a calitatii vietii, dar si prin costurile apreciabile pe care le presupune tratamentul acestora.

Prin cronicizare, hepatitele virale cu virus B si c reprezinta afectiuni cu evolutie indelungata, care pot duce la ciroza hepatica si cancer hepatic si, in ultima instanta, la decesul pacientului. Tratamentul actual al hepatitelor virale B si C implica utilizarea interferonului si/sau ribavirinei, reprezentand o optiune cu beneficii importante dar care, in acelasi timp, presupune aparitia unor efecte adverse considerabile care, in unele situatii, pot descuraja pacientul.

Despre ozonoterapia

Ozonoterapia reprezinta o metoda moderna de tratament a hepatitelor virale B si C, in sprijinul acestei informatii venind urmatoarele argumente:
- actiunea antivirala recunoscuta a ozonului;
- costuri scazute in comparatie cu tratamentul cu interferon;
- metoda terapeutica de maxima siguranta fiind efectuata sub supraveghere medicala si monitorizata atent.

S-a demonstrat stiintific ca ozonoterapia aduce beneficii importante in tratamentul hepatitelor B si C prin:

- inactivarea virusului prin afectarea integritatii acestuia si a ciclului sau reproductiv, precum si prin afectarea atasarii acestuia la nivelul celulei hepatice;
- refacerea flexibilitatii si capacitatii de transport a oxigenului la nivelul globulelor rosii;
- cresterea saturatiei in oxigen a sangelui si scaderea vascozitatii acestuia,ducand la o mai buna oxigenare a tesuturilor;
- inhibarea metabolismului tumoral si distrugerea celulelor maligne prin afectarea membranelor acestora;
- stimularea functiei leucocitelor si productiei de citokine, ducand la scaderea semnificativa a incarcaturii virale;
- imbunatatirea semnificativa a nivelului enzimelor hepatice.

In concluzie, ozonoterapia reprezinta o alternativa terapeutica de maxima importanta in tratamentul hepatitelor virale B si C, cu efecte benefice - demonstrate stiintific – asupra evolutiei bolii, cat si asupra starii pacientului.

Sursa: Alpha Medical Center


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Dermavital - Biorezonanta Centru German
Tel: 0213224004
Bucuresti, BRANDUSELOR 6B ETAJ 2 Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031256, București...
Clinica Alegria
Tel: 0770508524
Bucuresti, Str. Turnu Magurele Nr. 240-242, Bloc 1, Sector 4

Citeste si despre:

Scleroterapia & ozonoterapia – mix-ul imbatabil impotriva varicelor Ozonoterapia in durerea de spate Infiltratiile cu ozon Hepatita virala B - generalitati Hepatita virala A (Hepatita epidemica) Hepatita virala B Hepatita Virala E Probleme de circulatie vara? Iata cum elimini senzatia de „picioare grele“! Ultrasonografia o necesitate pentru toti medicii Hepatita virala C (etiologie, simptome, factori de risc, mod de transmitere si algoritm de tratament) Care sunt asemanarile si diferentele intre diferitele tipuri de hepatita virala Hepatita virala cronica cu virus C - tratament, efecte adverse Relatia dintre hepatita C si hepatita autoimuna Hepatita autoimuna Hepatita B - tratamente naturiste si diete recomandate Cauzele si complicatiile cirozei hepatice