O descoperire revolutionara in stiinta imbatranirii

Actualizat: 03 Iulie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Profesorul Miroslav Radman: pionier in genetica si stiinta imbatranirii

Genetician, biolog molecular si cercetator vizionar, profesorul Miroslav Radman a revolutionat domeniul stiintei imbatranirii. Fondator al MedILS (Mediterranean Institute for Life Sciences), acesta a fost varful de lance al cercetarilor in domeniul repararii ADN-ului si al sanatatii umane, desfasurand o activitate prolifica in patologiile asociate inaintarii in varsta, precum Alzheimer, Parkinson si boala Charcot. Nu numai ca a descoperit rolul vital al genomului si modul in care genele noastre dicteaza procesul de imbatranire, dar a subliniat rolul crucial al proteinelor si modul in care aceste gene influenteaza imbatranirea pielii, longevitatea si regenerarea celulelor.

Inspirat de bacteriile extremofile si de capacitatea lor de a rezista in conditii dure si nefavorabile, profesorul Radman a descoperit rolul esential al proteomului in procesul de imbatranire si a subliniat faptul ca protejarea acestuia este vitala in procesul de reparare celulara, fiind si o componenta cheie in imbatranirea pielii. Longevitatea celulara nu depinde de integritatea ADN-ului unei celule, ci de rezistenta proteomului.

Biolog de renume international, a publicat cercetarile sale in peste 200 de reviste stiintifice din intreaga lume.

O convergenta de minti si o pasiune pentru sanatatea pielii

Fondatorul companiei NAOS, Jean-Noël Thorel, farmacist si biolog, impartaseste de cincisprezece ani viziunea profesorului Radman asupra sanatatii si imbatranirii pielii. Adeptul ideii ca pielea nu este altceva decat o interfata vie intre lumea interioara si cea exterioara, acesta e de parere ca sanatatea ei reprezinta rezultatul unui echilibru biologic delicat intre mediile celulare externe si interne. Sub conducerea sa, NAOS a cunoscut o evolutie fantastica in domeniile ecobiologie si biomimetism, invatand din strategiile gasite in natura si pastrand in acelasi timp ecosistemul si rezistenta pielii.

Combinand 40 de ani de cercetare si dezvoltare cu descoperirile revolutionare ale profesorului Radman, colaborarea dintre NAOS Research Laboratories si MedILS a dus la un parteneriat stiintific de exceptie, care culmineaza acum cu un nou mod extraordinar prin care putem combate si incetini semnele imbatranirii pielii, dezvoltand in acelasi timp una dintre cele mai inovatoare biotehnologii in domeniul longevitatii celulare.


O descoperire revolutionara

Inspirate de munca fara precedent a profesorului Radman, echipele de cercetare NAOS au reusit sa identifice o bacterie cvasi-imortala, bacteria zapezii, al carei proteom este protejat in mod natural de molecule unice: antioxidantii de tip chaperone. Acestia ofera proteomului pielii o protectie puternica si de durata, capabila sa incetineasca considerabil procesul de imbatranire.


Puternic dovedit; rezultate remarcabile

Deoarece proteinele se afla in centrul tuturor functiilor vietii, protectia si restaurarea proteomului este o componenta vitala in prevenirea degradarii colagenului si elastinei, a imbatranirii si pastrarii densitatii, fermitatii si elasticitatii pielii. Alcatuita din molecule puternice antioxidante de tip chaperone ce actioneaza pentru a conserva si proteja proteomul pielii, biotehnologia brevetata Age Proteom™ imita sistemele naturale de aparare ale pielii, incetinind procesul de imbatranire si pastrand longevitatea celulelor.

Biotehnologia patentata Age Proteom™ creeaza un adevarat scut ce conserva proteinele structurale si functionale din piele, protejand in acelasi timp impotriva deteriorarii ireversibile a proteinelor: o protectie care s-a dovedit a fi superioara celei oferite de CoQ10, glutationul, acidul ascorbic si licopenul.

Pe langa protectia impotriva deteriorarii cauzate de radicalii liberi, biotehnologia patentata Age Proteom™ declanseaza si accelereaza in mod semnificativ autorepararea leziunilor ADN dupa stresul UV, precum si protectia impotriva factorilor majori de mediu, cum ar fi lumina albastra si poluarea cu particule fine.

O descoperire revolutionara in ceea ce priveste modul in care abordam imbatranirea pielii si o perspectiva care schimba jocul in ceea ce priveste longevitatea sanatatii pielii, Biotehnologia patentata Age Proteom™, reprezinta o revolutie in stiinta pielii.


Citeste si despre:

Un probiotic nou uimeste medicii Impactul plantelor asupra functionarii creierului si performantei mintii 10 boli care nu pot fi vindecate astazi Procesul de imbatranire poate fi schimbat? Infertilitatea Medicamentul - extras din Legea privind reforma in domeniul sanatatii Ser cu retinol – Beneficii uimitoare pentru obtinerea unui ten sanatos si stralucitor Dermatita atopica prin lentila alergologului, Dr. Claudia Adriana Nicolae Riscurile legate de expunerea la agenti biologici in munca Bolile cardiovasculare si impactul lor asupra sanatatii Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti Inelul vaginal – o optiune moderna in contraceptia hormonala Accidentul vascular cerebral (AVC) Testele genetice intra in practica medicala
Cere sfatul medicului ×