Spitalul bucurestean Filantropia are, de marti, un departament de medicina materno-fetala

Publicat: 16 Noiembrie 2011

Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Filantropia din Capitala are, de marti, un departament de medcina materno-fetala, primul de acest tip in Bucuresti, a anuntat directorul unitatii sanitare, prof. dr. Gheorghe Peltecu.

"Este o structura de diagnostic materno-fetal unde se poate efectua screeningul prenatal al malformatiilor congentitale si alte tipuri de investigatii ce pot permite depistarea din timp a sindromului Down. De asemenea, in cadrul departamentului se realizeaza aminocenteza si biopsiile placentare", au precizat reprezentantii unitatii medicale.

Potrivit specialistilor, cazurile de copiii depistati cu sindromul Down sunt destul de rare, respectiv unul la 10.000 de nasteri. Medicii au subliniat importanta investigatiilor efectuate in primul trimestru de sarcina, explicand ca afectiunile si anomaliile depistate precoce pot fi tratate de chirurgii pediatri.

Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Filantropia din Capitala se numara printre cele 21 de unitati preluate in adminstrare de municipalitate de la Ministerul Sanatatii.

.ro


Email

Citeste si despre:

Tratamentul fracturii cotului Sindromul alcoolismului fetal Cum se pot depista malformatiile congenitale in primul trimestru de sarcina? Specialistul Euromaterna ne raspunde Catalogul national de programe de studii complementare Declansarea prematura a travaliului Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife De ce sa mergi la dentist in pandemie? MedLife a identificat 88 de cazuri noi cu tulpina britanica, din 94 de probe secventiate Operatia cezariana Ce este restrictia de crestere intrauterina, cum afecteaza sarcina si cum se poate preveni? Specialistul Euromaterna ne raspunde. Clinica Infrafit are acum in palmares Premiul The Good Life Awards pentru reinventare in industria de WELLNESS, oferit de FORBES LIFE fondatoarei, Raluca Iliescu Perforatia esofagiana Despre tratarea afectiunilor respiratorii la copiii mici si prematuri – interviu dr. Catalin Carstoveanu