O echipa de clujeni a creat aplicatia care stocheaza istoricul medical al pacientilor

Actualizat: 19 Iunie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O echipa de medici si IT-isti din Cluj a creat o aplicatie care le permite pacientilor sa isi stocheze digital istoricul medical astfel incat acesta sa poata fi accesat la nevoie de oriunde de catre medicii specialisti cu ajutorul telefonului. In acest moment, aplicatia are in jur de 700 de pacienti si 60 de medici inregistrati.

Aplicatia MedValet (medvalet.ro) a aparut in acelasi timp pe fondul carentelor din sistemul public referitoare la bazele de date virtuale.

Pacientii pot salva cu ajutorul aplicatiei toate informatiile medicale relevante, inclusiv alergiile, afectiunile anterioare, medicamentele prescrise si alte informatii vitale. Aceste informatii sunt stocate intr-un mediu securizat pentru a fi accesate numai de catre pacient si medicii pe care acestia ii autorizeaza.

Cu ajutorul MedValet, medicii pot accesa istoricul medical al pacientilor in timp real, indiferent de locatia lor sau de ora zilei. Aceasta functionalitate permite medicilor sa ia decizii mai bune si mai rapide in ceea ce priveste tratamentul si le permite evitarea eventualelor erori.
MedValet vine sa rezolve aceasta carenta iar vestea buna este ca aplicatia poate fi descarcata si folosita gratuit atat de pacienti cat si de medici. Descarca gratuit!

Dr. Iuliu Catana, medic, cofondator MedValet: “Eu am lucrat in sistemul public, unde orice sistem electronic genera o hartie pentru pacient. Nimeni nu o digitaliza, astfel incat ramanea la latitudinea pacientului daca o pastra sau nu. in calitate de medic, consult documentele medicale ale pacientilor inainte de operatie. Daca nu ai istoricul pacientului in orice moment al actului medical, s-ar putea sa omiti un detaliu medical relevant. Sigur, suntem pregatiti sa actionam in orice situatie critica, dar confortul pe care ni-l poate oferi accesul la o astfel de aplicatie este indubitabil”.

Sebastian Nadasan, student UMF Cluj, cofondator MedValet: “Aplicatia permite atat medicilor cat si pacientilor sa isi deschida cont. Fiecare pacient are un cod QR unic care va putea fi scanat de medic. Acesta va putea vizualiza pe baza acceptului pacientului, informatiile medicale, care sunt arhivate pe specializari. Securitatea datelor este garantata prin utilizarea unor baze de date criptate care ne ofera liniste atat noua cat si pacientilor. Medicii vor putea accesa datele lor, doar dupa acceptul exprimat al pacientului”.

Bogdan Rad, mobile developer, cofondator MedValet: „De multi ani am simtit nevoia unei aplicatii care sa imi permita stocarea documentelor medicale, avand in vedere faptul ca acestea pot fi usor de ratacit. Istoricul medical este un element important din viata fiecaruia si cred ca aplicatia MedValet ofera o solutie moderna si simplu de utilizat de oricine”.

Aplicatia MedValet poate fi descarcata gratuit din App Store, Google Play si Huawei AppGallery.

Pentru a incepe sa utilizeze MedValet, pacientii trebuie sa creeze un cont si sa introduca informatiile lor medicale relevante. La randul lor, medicii trebuie sa se inregistreze si sa solicite acces la istoricul medical al pacientilor.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa ne contactati la [email protected].


Citeste si despre:

7 lucruri pe care medicul nu vi le explica despre analizele de sange Reducerea costurilor serviciilor medicale 10 motive pentru a schimba medicul Explicatii pentru 12 mistere medicale 10 teste medicale care iti pot salva viata Istoricul familial si riscul pentru boala Abuzul si dependenta de medicamente eliberate cu prescriptie medicala O noua era a ingrijirii seniorilor: Confort, demnitate si respect Cum poti sa ai grija de sanatatea ta si a celor dragi? 7 intrebari pe care trebuie sa le adresati medicului ginecolog Cand este momentul sa mergeti la un medic neurolog? Cat de des trebuie sa mergi la medic pentru evaluarea sanatatii? Copilul tau nu creste? Cand te adresezi medicului? Probleme medicale care sunt greu de diagnosticat Analize si investigatii de rutina. Medicii MedLife explica ce trebuie sa faci ca sa stii ca esti bine Prescurtari si termeni folositi de catre laboratorul de analize medicale
Cere sfatul medicului ×