Managementul bolilor cronice - esential pentru reducerea costurilor in sistemele de sanatate

Publicat: 27 August 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Chronic Disease and Health Management 2009 este evenimentul cheie al sistemului de sanatate romanesc. Conferinta internationala este organizata de Tarus Media si British Medical Journal intre 7-8 octombrie, in Bucuresti, la Palatul Parlamentului. Dat fiind faptul ca bolile cronice sunt cauza principala a mortalitatii in Europa, iar 70% din bugetele statelor sunt alocate tratarii pacientilor cronici, Chronic Disease and Health Management 2009 reprezinta nevoia de actiune.

“Managementul bolilor cronice este o filozofie de succes in SUA dezvoltata, ulterior, si in tarile cu o economie ridicata din Europa. Implementarea strategiilor de MBC duce la cresterea calitatii si sigurantei ingrijirilor pacientilor si la scaderea costurilor din sistem”, a declarat Warren E. Todd, Director Executiv, International Disease Management Alliance, SUA.

Din pacate, in Europa de Est, acest concept este aproape inexistent. “Vrem astfel ca Romania sa fie motorul de dezvoltarea al Managementului Bolilor Cronice pentru Sud Estul Europei – epidemia secolului 21”, a declarat Maria Vasilescu, Director General al Tarus Media. “Este o conferinta in urma careia se vor produce schimbari majore in sistemul de sanatate din Romania prin implicarea factorilor de decizie din tarile sud est europene”, a adaugat Maria Vasilescu.

MBC – elemente cheie:

- Ingrijire comprehensiva: abordarea multidisciplinara a intregului ciclu de evolutie a bolii
- Ingrijire medicala integrata, continua, bazata pe coordonarea dintre diferitele componente
- Orientarea catre pacient
- Unelte active de ingrijire pacient (educatie medicala, auto-ingrijire medicala)
- Evidenta informatiei, ghiduri si protocoale de ingrijire medicala
- Informatizarea sistemului, solutii de e-health, monitorizarea de la distanta
- Imbunatatirea calitatii serviciilor

Conferinta reprezinta momentul schimbarii pentru sistemele de sanatate din regiune. Cooperarea interstatala va duce la ridicarea sistemelor de sanatate din S-E Europei la standarde internationale. Bucurestiul devine, astfel, capitala Managementului bolilor cronice.

O initiativa la nivel inalt, Chronic Disease and Health Management 2009 reuneste peste 300 de participanti din tara si strainatate: asistenti, medici, farmacisti, oficiali, CEO ai companiilor din industrie, pacienti, speakeri de referinta internationala si reprezentanti ai ONG-urilor de profil.

Mai mult decat atat, conferinta este o platforma de comunicare. In cadrul conferintei va fi dezvoltat primul forum al pacientilor la care vor participa activ toate asociatiile pacientilor din Romania. Forumul isi propune sa schimbe perspectiva asupra pacientului si sa introduca notiunea de “pacientul expert” centrat pe siguranta tratamentului primit.

Pentru mai multe informatii puteti accesa Chronic Tarus Media!


Citeste si despre:

Bolile renale cronice Artrita juvenila reumatoida Purpura trombocitopenica imuna Artrita reumatoida Despre bolile cronice: interviu acordat SfatulMedicului.ro de catre Dna. Maria Vasilescu, General Manager Tarus Media Bolile cronice Invata sa iti asculti corpul: 4 semnale de alarma care indica boli cronice! Ai tinitus? Acum poti realiza managementul tinitusului cu ajutorul aparatelor auditive Metode moderne care fac posibila obtinerea sarcinii si a nasterii unui copil sanatos in 2023 Bolile induse de caldura Bronhopneumopatia obstructiva cronica Boli care te pot ucide in 24 de ore Diabetul si sute de alte boli, curand afectiuni ale trecutului, spun specialistii Solutii de finantare pentru tratamentul bolnavilor cronici Un inamic redutabil: Bronhopneumopatia cronica obstructiva Pregatiti-va pentru bolile din sezonul rece