Peste 900 de participanti la Congresul National de Psihiatrie 2014

Publicat: 20 Octombrie 2014

In perioada 08-11 octombrie 2014, la Centrul International de Conferinte Sinaia s-a desfasurat cea de-a V-a editie a celei mai mari manifestari stiintifice din Romania din domeniul psihiatriei si sanatatii mintale - CNP 2014, eveniment care a fost prezidat de Prof. Dr. Aurel Nirestean, Presedinte Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie.

Cei peste 900 de participanti care au fost prezenti la CNP 2014 au avut oportunitatea sa asiste la sesiuni de comunicari orale si e-postere, simpozioane, conferinte si workshop-uri, sustinute de peste 40 de conferentiari de prestigiu, atat din Romania, cat si din strainatate.

"Cele patru zile ale manifestarii au insemnat comunicari stiintifice de inalta tinuta ale psihiatrilor romani si ale numerosilor invitati din strainatate, simpozioane pe teme psihofarmacologice de mare actualitate, workshop-uri ale comisiilor de lucru ale ARPP, prelegeri ale unor personalitati marcante ale psihiatriei mondiale, lansari de carte si numeroase clipe in care impartasirea ideilor si planurilor comune de viitor au alternat cu dovezi de prietenie intre profesionisti de varste si nationalitati diferite. Au fost restructurate strategiile de viitor ale ARPP si, de asemenea, confirmata contributia tinerilor psihiatri la tot ceea ce inseamna destin profesional comun in psihiatria romaneasca de azi.

La reusita Congresului a avut o contributie deosebita ca aport stiintific si managerial strategic in cadrul intalnirilor ARPP - Prof. Dr. Florin Tudose -, a carui prezenta a insemnat profunzime, culoare si deschidere spre motivatiile si valorile comune ale psihiatrilor romani. Asa l-am cunoscut dintotdeauna, disparitia sa prematura dintre noi fiind singurul nor care a umbrit aceste zile."
, a declarat Prof. Dr. Aurel Nirestean, Presedinte Congres CNP 2014.

Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie a premiat Cea mai buna comunicare orala si Cel mai bun e-Poster din cadrul Congresului CNP 2014, castigatorii fiind premiati cu o taxa de participare la Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie 2015 (WPA 2015 Bucharest International Congress) si la Conferinta Nationala de Psihiatrie 2015. Evenimentele vor avea loc in perioada 24-28 iunie la Palatul Parlamentului din Bucuresti (http://www.wpa2015bucharest.org/).

Congresul CNP 2014 a fost insotit de o expozitie medicala specializata la care au fost prezente 24 de companii medicale care au expus cele mai noi tratamente si tehnologii in domeniul psihiatriei si sanatatii mintale.


Citeste si despre:

Hepatita B si noile ghiduri de tratament Forumul National al Asociatiilor de Pacienti din Romania - Concluzii Conferinta Nationala a Pacientilor - Perspective asupra sistemului de sanatate din Romania Organizarea si functionarea Centrului National de Sanatate Mintala Organizarea sistemului de educatie medicala continua pentru medicii dentisti Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Durere sub coaste in partea dreapta? Cand ar trebui sa te ingrijoreze durerea de ficat Pacientii cu poliartrita reumatoida si spondilita s-au intalnit cu medicii in cadrul primei conferinte ReumaPac Calendarul si Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat - 2009 Legaturile complexe dintre afectiunile dentare si sanatatea intregului organism Cosmeticele naturale si cosmeticele sintetice Caloriile lichide versus caloriile solide