Nicolae BANICIOIU, ministrul Sanatatii a participat la inaugurarea maternitatii din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta ``Sfântul Pantelimon``

Publicat: 20 Martie 2015 | Actualizat: 20 Martie 2015

Nicolae BANICIOIU, ministrul Sanatatii a participat la inaugurarea maternitatii din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta ``Sfantul Pantelimon``, investitie de aproximativ 12 milioane de lei din imprumutul Ministerului Sanatatii de la Banca Mondiala.

Sectiile de obstetrica ginecologie si neonatologie au fost complet reabilitate si dotate cu echipamente moderne.

Au fost schimbate instalatiile electrice si sanitare, cele de incalzire, ventilare si climatizare, s-au realizat achizitii de echipamente si s-au dotat toate saloanele cu mobilier nou.

"Am preluat maternitatea Sf. Pantelimon in martie anul trecut la 15% realizare lucrari de reabilitare si am reusit sa o finalizam intr-un timp record de un an de zile. Felicit echipa manageriala si pe toti cei implicati. Maternitatea Sf. Pantelimon este cea de-a 8-a maternitate complet reabilitata si dotata pe care am bucuria sa o inaugurez, dupa finalizarea maternitatilor din Oradea, Giurgiu, Iasi, Galati, Botosani, Ploiesti si Onesti", a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae BaNICIOIU.

Ministrul Sanatatii a mai adaugat ca, din cele 20 de sectii de obstetrica si neonatologie care au inceput sa fie restructurate si modernizare in cadrul Proiectului cu Banca Mondiala inceput in anul 2007, aproape trei sferturi (14 maternitati) au fost si vor fi finalizate in perioada 2014- 2015.

Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon este o unitate sanitara cu o structura de peste 500 de paturi pentru toate specialitatile medicale importante. in anul 2013, in unitatea sanitara au fost internati 30 500 pacienti.

De asemenea, in ultimul an aici au fost realizate peste 180 000 de consultatii in ambulator si camera de garda si peste 600 000 de analize medicale.

Sursa: Ministerul Sanatatii


Email

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Modificarea si completarea Ordinului ministrului sanatatii nr.1803/29 octombrie 2008

Conferinta Nationala a Pacientilor - Perspective asupra sistemului de sanatate din Romania

Cum sa ne pastram intacta sanatatea mintala in acest final de an?

Metodologie pentru desfasurarea concursului de rezidentiat, sesiunea 9 noiembrie 2008

Organizarea sistemului national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat

Importanta Calciului pentru organism

Colesterol crescut la 20 de ani? Dr. Irina Macovei-Dorobantu, cardiolog: In cazul pacientilor cu dislipidemii genetice este necesar screening-ul rudelor de gradul I

Ai imunitate, reusesti in toate! - Ghidul obiceiurilor sanatoase pentru imunitate

Legislatia privind vaccinarile

Metodologia efectuarii consultatiei prenatale si a consultatiei postnatale, Carnetului gravidei si Anexei pentru supravegherea medicala a gravidei si lauzei

Efectele secundare ale tratamentelor pentru scaderea colesterolului

Cum sa facem fata unei suferinte?

Beneficiile exercitiilor Pilates