Linia TELVERDE destinata cetatenilor care doresc informatii legate de prevenirea infectarii cu virusul COVID – 19 (coronavirus)

Actualizat: 27 Februarie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


La nivelul Institutului National de Sanatate Publica din subordinea Ministerului Sanatatii a fost operationalizata linia TELVERDE destinata cetatenilor care doresc informatii legate de prevenirea infectarii cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Cetatenii care doresc informatii despre situatiile legate de COVID – 19 pot apela numarul 0800800358.
Rugam cetatenii sa apeleze numarul unic de urgenta 112 doar pentru situatii de urgenta, iar pentru solicitarea de informatii sa apeleze linia TELVERDE.

Programul de functionare al liniei verde este zilnic, intre orele 08.00 si 23.00, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

La aceasta linie telefonica pot fi solicitate informatii despre modul in care se manifesta virusul, modalitati de prevenire a imbolnavirii si alte detalii legate de conduita preventiva

Reiteram faptul ca linia telefonica TELVERDE este strict pentru informarea cetatenilor si nu este un numar de urgenta!

In cazul in care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situatii trebuie anuntate la numarul unic de urgenta 112.

Pana in acest moment, pe teritoriul Romaniei a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 ( noul coronavirus), astfel ca nu se poate vorbi de o epidemie.
Barbatul care a contactat virusul a fost transportat la Bucuresti, la Institutul National de Boli Infectioase Prof.Dr. Matei Bals, este in stare buna si nu prezinta simptome specifice.

Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital si se afla in monitorizare, clinic si biologic.
De asemenea, a fost extinsa ancheta epidemiologica pentru a identifica si testa persoanele cu care cetateanul roman purtator al virusului a intrat in contact.

In prezent, la Institutul National de Boli Infectioase Prof.Dr. Matei Bals sunt in lucru un numar de 17 probe biologice.

In contextul aplicarii masurilor necesare pentru prevenirea si combaterea infectiilor cu noul coronavirus, autoritatile nationale cu responsabilitati in gestionarea acestui tip de eveniment monitorizeaza permanent situatia la nivel national si international.

In acest moment, un numar de 99 de persoane se afla in carantina, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.
In ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 (cele mai multe din Bucuresti – 59) cu privire la Coronavirus.
Grupul de Comunicare Strategica

Sursa: Ministerul Sanatatii


Citeste si despre:

Sfaturi utile pentru femeile care doresc sa ramana insarcinate Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger – agentii patogeni care se regasesc peste tot si care pot duce la complicatii in cazul bolnavilor de Covid-19 Cercetatorii SUA si canadienii au identificat o proteina care ajuta la combaterea virusului West Nile Protejarea ochilor in timpul sofatului Cum poate fi invins cancerul care recidiveaza 13 lucruri pe care ochii le spun despre sanatatea ta Slabiti 10 kg intr-o luna cu aceste picaturi care ard caloriile intr-un ritm accelerat - Super Drops Importanta enzimelor digestive pentru sanatate O metoda unica de tratament a oncologiei utilizata in Turcia! 7 mituri despre chirurgia estetica Dezvoltarea personala: interviu cu Dl. Psih. Catalin Andrei Ce trebuie sa stiti despre cancer... 13 investigatii pentru persoanele de peste 35 de ani Corpul tau: tot ce nu stii despre el! Cum pot gasi un psihoterapeut bun? Terapia hormonala - intrebari si raspunsuri