Deschiderea sectiei de Endocrinologie pediatrica din cadrul Institutului Parhon

Publicat: 22 Martie 2019

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea a participat astazi la redechiderea sectiei de Endocrinologie pediatrica din cadrul Institutului Parhon.
Sectia a fost reamenajata din fondurile proprii ale Institutului, investitia fiind in valoare de 229.000 lei.

In cadrul lucrarilor de reparatii si reamenajare au fost refacute instalatiile sanatiare, grupurile sanitare, au fost inlocuite saltelele, geamurile si suprafetele.

Cele 11 saloane au astazi un design nou, adecvat pentru micii pacienti. Cele 40 paturi din aceasta sectie sunt deservite de 5 medici, 15 cadre medii si auxiliare, pe sectie se fac anual 3200 de internari in spitalizare de zi si continua.

„Anul acesta, politicile de sanatate pun un accent deosebit pe programele destinate copiilor si iata ca reprezentantii Institutului Parhon au inteles acest lucru. Felicit initiativa noii echipe care conduce azi Institutul Parhon pentru ca au inteles ca este o prioritate reconstructia sectiei de pediatrie. Astfel de initiative astept de la managerii spitalelor din toata tara, care au datoria sa se preocupe de conditiile oferite pacientilor”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Prin profilul medical suprapus peste doua specialitati – endocrinologie si pediatrie- sectia se remarca prin unicitatea activitatii i a rezultatelor deosebite, obtinute de pe un segment fragil al populatiei – copiii cu afectiuni endocrine.

Patologia endocrinopediatrica este vasta si variata – de la tulburarile de crestere (statura mica, statura inalta) la tulburarile pubertare (pubertatea precoce, pubertate intarziata), la patologii sensibile si dificile care necesita interdisciplinaritate de tipul tulburarilor de dezvoltare sexuala.

Activitatea medicala desfasurata in aceasta sectie este aliniata ghidurilor de diagnostic si terapie internationale, iar micii pacienti beneficiaza de experienta specialistilor, dublata de activitatea echipelor de cercetare.

Sursa: Ministerul Sanatatii


Citeste si despre:

'Sa protejam impreuna copilaria', o campanie a Societatii Romane de Pediatrie pentru parinti mai informati si copii mai sanatosi Conferinta Nationala a Pacientilor - Perspective asupra sistemului de sanatate din Romania Sexul anal: considerente medicale Ablatii cu radiofrecventa pentru flutterul atrial, la Constanta. Premiera medicala a avut loc la ARES, in Spitalul Judetean Cultivarea embrionilor – Fertilizarea in vitro Terapii naturale din plante pentru „sanatate curata” Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Abcesul pancreatic Vaginismul Pintenul osos Cum sa facem fata unei suferinte? Ingrijirea pacientului cu Alzheimer