52 proceduri de fertilizare in vitro au fost realizate prin programul FIV al MS

Publicat: 10 Noiembrie 2011

Un numar de 52 proceduri de fertilizare in vitro au fost realizate, pana in prezent, in cadrul Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii. Din cele 451 dosare care au fost aprobate pentru finanatare in cele 4 luni de derulare a programului gratuit al ministerului, un numar de 52 de proceduri au fost deja realizate.

“Suntem multumiti ca programul a inceput sa functioneze intr-un timp relativ scurt. Totusi, procentul de aproximativ 12% a procedurilor realizate este unul destul de mic. Asteptam mai multa implicare din partea unitatilor sanitare acceptate in program, dar si a beneficiarilor si atragem atentia ca, daca nu sunt grabite procedurile exista riscul de a nu mai fi timp pana la sfarsitul anului pentru finantare chiar daca dispunem de fondurile necesare”, a declarat RITLI Ladislau, ministrul Sanatatii.

Anul acesta , Ministerul Sanatatii a lansat, in premiera, Programul de fertilizare in vitro si embriotransfer. Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sanatatii sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape:

-4.920 lei dupa realizarea procedurii de fertilizare ( prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara; recoltarea spermei si procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar)

- 1.230 lei dupa confirmarea finalizarii procedurii FIV/ET cu o sarcina, urmata de nastere.

Un numar de 8 clinici din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu au fost admise, pana la aceasta data, pentru a derula programul Ministerului Sanatatii. Lista unitatilor care se pot inscrie in program ramane deschisa.

Lista unitatilor sanitare incluse in subprogramul de fertilizare in vitro si embriotransfer:


Sursa: www.ms.ro


Email

Citeste si despre:

Cum se desfasoara fertilizarea in vitro? Fertilizarea in-vitro (FIV) – Informatii generale Transferul de blastocisti – Fertilizarea in vitro Extragerea ovulelor – Fertilizarea in vitro Prezervarea fertilitatii prin crioconservare, in cadrul departamentului de fertilizare in vitro Euromaterna Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife De ce sa mergi la dentist in pandemie? Cistita: cauze, simptome, tratament si preventie Cultivarea embrionilor – Fertilizarea in vitro Diagnosticul genetic preimplantare (PGD) – Fertilizarea in vitro Transferul embrionar – Fertilizarea in vitro Transferul embrionilor congelati (FET) – Fertilizarea in vitro Alegerea sexului – Fertilizarea in vitro