Examinarea PET/CT - O noua speranta in investigatia bolilor oncologice

Publicat: 07 Octombrie 2008 | Actualizat: 09 Iulie 2009
Autor: SfatulMedicului

In Romania exista peste 380.000 de bolnavi de cancer aflati in tratament. Anual, sunt diagnosticate in jur de 70.000 de cazuri noi de cancer. In 2007, cresterea numarului de bolnavi a fost de 10% fata de 2006.

Incidenta si mortalitatea datorate bolii neoplazice ocupa locul al doilea in randul morbiditatii generale, pe primul loc situandu-se bolile cardio-vasculare. Este demn de mentionat ca pentru grupa de varsta 35-60 ani (econimic activa) cancerul ocupa locul intai ca incidenta a mortalitatii.

Investigatia PET/CT – tomografie cu emisie de pozotroni combinat cu computer tomograf ne ofera cel mai precis diagnostic privind bolile canceroase. Tehnologiile anterioare de imagistica (razele X, ultrasunete, RMN-ul si tomografia computerizata) erau limitate in stabilirea unui diagnostic precis in cazul tumorilor, deoarece nu era posibila identificarea tipului acestora (maligna sau beningna).

Cercetarea dimensiunii si localizarii tumorilor
PET/CT este adecvat pentru definirea exacta a locului bolii neoplazice si pentru a raspunde la intrebarea daca exista metastaze undeva in organism. Informatiile furnizate de PET/CT pot modifica strategia de tratament in 50% dintre cazuri. Diagnosticarea rapida si precisa a acestor maladii este extrem de importanta, iar examinarea PET/CT ofera o extensie reala a bolii, ceea ce permite elaborarea unui tratament particularizat. Acest procedeu urmareste cresterea sanselor de diagnosticare in stadiul primar al bolii permitand specialistilor sa dezvolte programe personalizate pentru fiecare pacient, crescand astfel speranta de viata a acestora.

Prin examinarea PET/CT a intregului corp, devin inutile alte examinari de multe ori incomode.

In cazul imbolnavirilor de cancer examinarea PET/CT este recomandata inaintea fiecarei interventii chirurgicale, in timpul tratamentului pentru verificarea efectului chimioterapiei utilizate si este recomandat ca dupa tratament, examinarea sa se efectueze anual timp de cinci ani. Dar examinarea este recomandata si persoanelor sanatoase cu risc, daca de exemplu a existat o imbolnavire canceroasa anterioara in familie. Prin diagnosticarea precoce, sansa de vindecare a cancerului este semnificativ mai mare

Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
Diagnosticare cancerCentru de Diagnostic Pozitron-Diagnosztika PET/CTOradea, B-dul Gen. Magheru nr. 1, jud. Bihor
Telefon: 0259-409-090; 0259-409-091
Fax: .0259-409-099
E-mail: [email protected]
www.petct.ro


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Policlinica OCH Constanța
Tel: 0241480400
Constanta, Strada Flămânda Nr. 19, Constanța
Donna Medical Center
Tel: 0219732
Bucuresti, Clinica Traian - Str. Traian Nr. 234, Et.1, Sect. 2, Bucuresti (intre...

Medici

Medic Primar Dr. Cristian Nicolae
Radiologie-imagistica medicala - Donna Medical Center
Bucuresti, 0219732
- Donna Medical Center
Bucuresti, 0219732

Servicii si oferte medicale

Email
Clinici
recomandate
Medici
recomandati
Servicii
specializate

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Cancerul pulmonar cu celule mici (microcelular)