BPOC: Simptomele care dau de gandit si testele care o dau de gol

Actualizat: 15 Noiembrie 2011
Autor: SfatulMedicului

Simptomele: sunt inselatoare. Nu le lasa sa te duca de nas

Dispneea. Este senzatia de sufocare (nu ai aer), cel mai important simptom in BPOC (bronhopneumopatia obstructiva cronica). Cu timpul, devine atat de chinuitoare, incat te impiedica sa iti desfasori activitatile de rutina zilnice.

Exacerbarile. Sunt o agravare a simptomelor (dispnee, tuse si secretie de mucus in exces). Exacerbarile sunt cel mai frecvent motiv pentru care se prezinta la medic pacientii cu BPOC. Ele sunt evenimente grave, pentru ca duc la complicatii (infectii respiratorii sau chiar internarea in spital).

Tusea frecventa. Este mai frecventa si mai chinuitoare decat tusea prin care iti cureti dimineata plamanii de secretiile adunate peste noapte.

De retinut ca nu este obligatoriu sa ai toate aceste simptome in acelasi timp!

Testeaza-ti plamanii!


Fumezi? Pasul 1: Masoara-ti riscul de a avea BPOC

In concluzie, daca ai peste 40 ani si fumezi sau ai fumat in trecut, riscul de a avea BPOC este mult mai crescut.

Intra pe www.desprebpoc.ro si fa-ti urmatorul test (la final, cu un simplu clik primesti rezultatul):


Pasul 2: Fa-ti testul profesional. Testul de spirometrie

Spirometria este analiza prin care medicul iti poate spune daca ai sau nu BPOC. Este vorba despre un test de respiratie simplu, care dureaza doar cateva minute, nu provoaca nici un disconfort si masoara cantitatea de aer care circula prin plamani.

Cum se petrec lucrurile, concret?


BPOC nu vine cu mana goala: aduce alte probleme de sanatate


Email

Citeste si despre:

Totul despre toxoplasmoza - cauze, simptome, tratament MedLife a incheiat prima etapa de secventiere a probelor provenite din Republica Moldova. 93 din 94 de probe prelucrate sunt cu tulpina britanica a coronavirusului Johnson & Johnson amana livrarea vaccinului anti-COVID in Europa, dupa ce in SUA au aparut 6 cazuri de cheaguri de sange MedLife anunta concluziile primei etape in studiul privind raspunsul imun al organismului dupa vaccinarea anti-COVID-19 La cat timp se face rapelul daca ne-am infectat cu COVID-19 intre doze? Suferi de alergii? Iata cateva antihistaminice naturale Lupta cu kilogramele dupa nastere - ce medicamente de slabit sunt recomandate Tot ce trebuie sa stii despre Berberina Oficial: Romania va continua vaccinarea cu AstraZeneca, pentru toate categoriile de varsta! Oxford intrerupe testele clinice cu vaccinul AstraZeneca pe copii si adolescenti MedLife a identificat alte 92 de cazuri cu tulpina britanica din 92 de probe noi secventiate Testarea pentru COVID in farmacii ar putea incepe intr-o saptamana Ce ar trebui sa stii despre variantele si mutatiile SARS-CoV-2?