Parkinson se poate face de la pesticide

Actualizat: 29 Iunie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


Potrivit unui studiu finantat de Uniunea Europeana, in care a fost inclusa si Romania, gradinarii s-ar putea expune unui risc ridicat de a face Parkinson in cazul in care intra in contact cu pesticide, relateaza Daily News.

Studiul, finantat de Comisia Europeana si condus de Universitatea Aberdeen, a descoperit ca potentialele daune cauzate creierului atunci cand o persoana intra frecvent in contact cu pesticide sunt similare cu cele provocate cand o persoana este lovita atat de tare incat isi pierde cunostinta, cum se intampla de exemplu in ringul de box.

Iar utilizarea pesticidelor mareste riscul de a face Parkinson, asa cum arata studiul, dar medicul Finlay Dick, implicat in proiect, a precizat ca aceste pericole pot fi prevenite, insa este nevoie de o cercetare avansata pentru a identifica care agenti din pesticide sunt asociati acestui efect, pentru a fi apoi inlocuiti.

Persoanele cu Parkinson isi misca membrele cu dificultate si dezvolta tumori si ticuri faciale. Cercetarile anterioare au sugerat ca pesticidele, care pot fi inhalate sau absorbite prin piele, pot afecta felul in care funtioneaza mitocondriile.

Persoanele expuse la un nivel scazut de pesticide, precum gradinarii amatori, sunt de 1,13 ori mai predispusi la Parkinson, decat cei care nu s-au expus niciodata pesticidelor. Cei care s-au expus unor niveluri mari de pesticide, precum fermierii, sunt de 1,41 ori mai afectati, potrivit datelor publicate in revista Occupational and Environmental Medicine.

Sursa: StiriLocale.ro


Citeste si despre:

Parkinson Cum afecteaza boala Parkinson viata pacientilor? Care sunt primele semne ale bolii Parkinson Intelegerea bolii Parkinson dintr-o perspectiva psihologica Cum se trateaza dermatita in functie de severitatea afectiunii Bolile inflamatorii - ce sunt si ce factori le provoaca Incontinenta urinara in boala Parkinson 10 recomandari pe care sa le iei in considerare dupa operatia bariatrica De ce transpira picioarele si cum scapam de aceasta problema neplacuta si urat mirositoare Simptomele si semnele precoce ale bolii Parkinson Indicatiile levodopei in tratamentul bolii Parkinson Legatura dintre Parkinson si dementa Cum afecteaza Sindromul Parkinson organismul Abordarea bolii Parkinson 13 semne precoce ale bolii Parkinson Mituri despre Boala Parkinson