Mananca sanatos: alege produsele cu indice glicemic scazut de la Econatura!

Publicat: 16 Septembrie 2011 | Actualizat: 16 Septembrie 2011

Conceptul de indice glicemic, folosit in mod revolutionar de Michel Montignac, redefineste principiile dietei alimentare. Montignac a demonstrat ca alimentele cu IG (indice glicemic) scazut (legume, fructe proaspete) isi elibereaza treptat energia in organism, creand o senzatie prelungita de satietate.

In schimb, cele cu IG mare (painea alba, cartofii prajiti) produc energie de scurta durata, organismul simtind repede nevoia unei noi gustari. Controlul glicemiei nu inseamna doar scaderea in greutate, ci si diminuarea riscului de aparitie a unor boli precum diabetul sau afectiunile cardiovasculare.

Metoda Montignac este fructul multor ani de cercetare si testare si nu este o dieta in sensul traditional al cuvantului. In general, dietele limiteaza cantitatea de alimente consumate, lucru ce poate fi efectuat numai pe termen scurt. Metoda Montignac nu limiteaza cantitatea de alimente pe care o consumam ci este un mod echilibrat de a manca prin alegerea informatata din fiecare categorie de alimente: carbohidrati, grasimi si proteine.

In scopul de a permite oamenilor sa adopte obiceiurile alimentare sanatoase, Michel Montignac a dezvoltat o varietate de produse (BIO), iar aceasta familie de produse este acum disponibila si in Romania, prin intermediul www.Econatura.ro .


Categoriile de produse din gama Montignac sunt urmatoarele: gemuri de fructe, ciocolata, cereale, leguminoase, paste, faina, produse de panificatie si patiserie,fructoza cristalizata si preparate pe baza de legume.


Produsele din gama Nutrisslim, fabricate in Slovenia si aprobate Michael Montignac, sunt urmatoarele: Bio muesli ciocolata, Bio muesli activ, Bio muesli traditional, Bio muesli fructe & fibre, Fulgi crocanti (capsuni, zmeura, visine), Fulgi crocanti (mure, coacaze rosii), Fulgi bio super fibre si Fulgi bio crocanti (ciocolata, visine, nuca cocos).

Aceste produse sunt facute sa respecte urmatoarele criterii:

- Indice glicemic scazut sau foarte scazut.
- Fara adaos de zahar.
- Bogat in fibre naturale.
- Fara grasimi saturate si acizi grasi.
- Bogate in arome naturale.

Metoda Montignac nu este un panaceu pentru a pune capat tuturor relelor, dar este considerata in prezent cea mai promitatoare optiune in locul dietei conventionale (care practic nu a avut rezultate concrete).


Email

5 manageri de top din Romania iesiti din tipare5 manageri de top din Romania iesiti din tipare

Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Vaccinurile Pfizer si AstraZeneca reduc semnificativ riscul de deces din cauza formelor severe de COVID-19 la persoanele de peste 70 de ani, conform unui studiu

Tulpina braziliana COVID, de 2 ori mai contagioasa si afecteaza mai mult tinerii

Vaccinul AstraZeneca poate fi administrat si persoanelor cu varste cuprinse intre 65 si 75 de ani

Ce este disgrafia si cum poate fi tratata?

Ebola: simptome, cauze, tratament si preventie

Deficienta enzimatica - cauze, simptome si surse naturale de enzime

Ai imunitate, reusesti in toate! - Ghidul obiceiurilor sanatoase pentru imunitate

Caror pacienti li se recomanda examinarea Computer Tomograf (CT) dupa infectia COVID-19?

SARS-COV-2 poate rezista pe haine pana la 3 zile

Vitiligo: simptome, diagnostic, factori de risc, complicatii, tratament

Pfizer demareaza un studiu pentru administrarea unei a treia doze de vaccin impotriva noilor tulpini de COVID

Cum functioneaza terapia cognititv-comportamentala?

INSP estimeaza o crestere constanta a cazurilor zilnice de COVID-19! Cel mai pesimist scenariu: 8.900 de infectari pe zi din 20 martie