Sedentarismul la locul de munca poate cauza afectiuni ale coloanei vertebrale

Publicat: 21 August 2009 | Actualizat: 21 August 2009

Persoanele care petrec foarte mult timp stand pe scaun, fie la birou, in fata computerului, fie in masina, pot dezvolta afectiuni ale muschilor si ligamentelor coloanei vertebrale, potrivit specialistilor citati de presa britanica.

De asemenea, efortul depus pentru a citi cuvinte foarte mici sau stresul de a termina un proiect la timp pot cauza dureri puternice de cap si ale muschilor gatului. "Senzatia de ochi obositi provine de la incordarea muschilor din jurul ochilor", a explicat medicul britanic Rob Hicks.

Durerile lombare se intalnesc frecvent la persoanele care stau foarte mult pe scaun. Astfel, ligamentele care sustin coloana sunt supuse unei tensiuni majore si de lunga durata, existand riscul ca acestea sa se inflameze.

Potrivit medicilor specialisti, pentru a preveni durerile musculare si afectiunile coloanei vertebrale, persoanele care isi petrec cel mai mult din timp pe scaun trebuie sa adopte o pozitie corecta: coloana trebuie sa fie dreapta, iar genunchii la acelasi nivel cu soldurile. Totodata, medicii sustin ca pauzele de relaxare atat a mintii, cat si a corpului sunt necesare.

Specialistii mai recomanda ca persoanele care lucreaza in fata unui calculator sa stea la cel putin 30 cm distanta de monitor, iar incheieturile mainilor trebuie sa fie drepte pe tastatura, nu in indoite.

Sursa NewsIn


Email

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Cum ne vorbeste subconstientul?Cum ne vorbeste subconstientul?

Citeste si despre:

Afectiuni cauzate de statul pe scaun timp indelungat

Principalele complicatii ale obezitatii

Colesterol crescut la 20 de ani? Dr. Irina Macovei-Dorobantu, cardiolog: In cazul pacientilor cu dislipidemii genetice este necesar screening-ul rudelor de gradul I

Importanta Calciului pentru organism

Ai imunitate, reusesti in toate! - Ghidul obiceiurilor sanatoase pentru imunitate

Tot ce trebuie sa stii despre hernia de disc

Reumatismele degenerative - artroza si spondiloza

Cum pot fi ameliorate durerile lombare?