1000 de ecografii gratuite in campania de informare privind fibroadenomul mamar

Publicat: 28 Martie 2013

Peste 1000 de femei au beneficiat de ecografii gratuite in cadrul centrelor medicale „Breast Care Clinic” in ultimele doua saptamani, ca urmare a campaniei de informare cu privire la tratamentul fibroadenomului mamar.

Seria de ecografii gratuite a inceput in data de 8 martie, cand cele 14 centre Breast Care Clinic au deschis portile tuturor femeilor care au dorit sa afle mai multe detalii despre fibroadenomul mamar. In urma campaniei, peste 150 de femei au fost diagnosticate cu fiboadenom mamar iar alte 200 cu afectiuni ale sanului care necesita tratamente si investigatii ulterioare.

Rezultatele campaniei au fost in masura sa ofere medicilor specialisti din cadrul clinicilor mai multe informatii despre starea de sanatate a femeilor si gradul de informare al acestora cu privire la bolile sanului. Potrivit medicilor care au efectuat ecografiile, 62% dintre acestea nu fac un control periodic la san si nu sunt suficient informate cu privire la riscurile aparitiei fibroadenomului mamar.

Mai mult de jumatate dintre femeile care au beneficiat de ecografii au declarat ca merg la doctor doar cand au simptome care indica o afectiune. Concluziile medicilor Breast Care Clinic in urma evaluarii starii de sanatate a celor peste 1000 de paciente sunt in masura sa confirme ca femeile din Romania au un grad redus de informare cu privire la aparitia bolilor la san iar statutul financiar este principalul impediment in diagnosticarea la timp a acestora.

„Fibroadenomnul mamar este o afectiune des intalnita la femeile active reproductiv, cunoscuta sub denumirea de nodul la san, in forma benigna. In lipsa unui tratament de specialitate, tesutul afectat va creste in dimensiuni generand disconfort fizic si psihic pacientelor iar in cele din urma acestea ajung la medicul chirurg pentru extirparea lui. Diagnosticarea la timp a fibroadenomului mamar este primul pas pentru tratarea acestuia fara interventie chirurgicala. Mesajul medicilor de la Breast Care Clinic a fost unul de atentionare si constientizare a riscului implicat de aparitia acestei afectiuni” a declarat prof. dr. Silviu Constantinoiu, coordonator proiect Breast Care Clinic.

Breast Care Clinic este o retea de 14 clinici private la nivel national, in care femeile diagnosticate cu fibroadenom mamar pot urma o metoda non-invaziva de tratament, in premiera in Romania. Metoda este cunoscuta sub numele de crioablatie si presupune inserarea unui ac ghidat ecografic in tesutul afectat si tratarea acestuia printr-un proces de inghetare-dezghetare.

Procedura dureaza aproximativ 10 minute si este facuta cu anestezie locala, fapt care permite pacientei sa-si continue activitatea zilnica la scurt timp dupa ce a iesit din cabinetul medicului. Cunoscuta sub numele de Ice Cure in Statele Unite, crioablatia este singura procedura disponibila ca alternativa la chirurgia clasica, folosita pana acum pentru tratamentul fibroadenomului mamar. Mai multe informatii pe www.breastcareclinic.ro

Breast Care Clinic face parte din multinationala olandeza On Clinic Advanced Medical Institute care are o experienta de 26 de ani in lume (peste 100 de filiale in intreaga lume) si peste 15 ani in Romania (14 filiale in cele mai mari orase din tara). Aparatul cu ajutorul caruia se realizeaza procedura, Ice Sense 3, este disponibil in clinicile din Brasov si Constanta.


Email

Citeste si despre:

Campania Nationala Zilele V – Protejeaza-ti feminitatea! Legea pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun Sindromul ascitic (acumularea de lichid in abdomen) 11 mituri despre HPV sau Virusul Papiloma Uman Masuri de preventie luate de comunitatea oftalmologilor din Romania. Vino la oftalmolog! Vezi clar ca e sigur! De ce sa mergi la dentist in pandemie? Mentine-ti ficatul sanatos! Cand se recomanda testele PCR si testele pentru anticorpi COVID-19. Specialistii MedLife explica Masurile de prevenire a raspandirii maladiei SIDA in Romania si de protectie a persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA Cand trebuie sa faci o ecografie mamara sau o mamografie Informatii generale despre cancerul endometrial 'O inima sanatoasa iubeste mai mult' - program de sanatate si responsabilitate sociala Testele genetice intra in practica medicala