SUCRALAN, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 14 Noiembrie 2018

Compozitie
Un comprimat contine: sucralfat 1g (sucroza hidrogen sulfat ca sare de aluminiu, corespunzator la 190 mg Al).

Actiune terapeutica
Sucralan actioneaza local asupra mucoasei gastrice si duodenale. Produsul formeaza pe suprafata leziunii o pelicula ce protejeaza intreaga zona de actiunea agresiva a sucului gastric. In plus, sucralfatul accelereaza vindecarea leziunilor gastrice sau duodenale si conduce la ameliorarea bolii.

Indicatii
Tratamentul ulcerului gastric si duodenal; ameliorarea tabloului simptomatic si accelerarea vindecarii leziunii. profilaxia ulcerului gastric si duodenal la pacientii cu ulcere reactivate.

Doze si mod de administrare
Se administreaza dupa dizolvarea prealabila intr-un pahar pe jumatate plin cu apa. Comprimatele pot fi inghitite si intregi, impreuna cu o cantitate mare de lichid.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la substanta activa a produsului medicamentos. La pacientii cu insuficienta renala, in special la cei cu dializa, la pacientii suferind de boala Alzheimer sau alte forme de tulburari functionale cerebrale se impun precautii la administrarea medicamentului (a se vedea capitolul indicatii speciale de administrare.

Masuri de precautie
Nu exista experienta suficienta in utilizarea Sucralan in sarcina si alaptare, de aceea in astfel de situatii trebuie administrat cu multe precautii. Experimentele pe animale de laborator nu au aratat efecte embriotoxice sau teratogene. Nu sunt de asteptat efecte toxice asupra sugarilor in urma trecerii Sucralan in laptele matern.

Reactii adverse
Sucralan este bine tolerat si poate fi utilizat fara rezerve chiar in tratamente prelungite. Ocazional pot aparea constipatii usoare precum si tulburari nespecifice ca: exantem, greata, vertij, uscaciunea gurii.

Extractele din prostagood sustin functia urinaraExtractele din prostagood sustin functia urinara

Citeste si despre:

Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat

Sindromul Piriformis

Metronidazolul si sarcina

Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

Stenoza spinala cervicala

Rezolutia pe 2020 - simte-te bine in pielea ta!

Probiotice pentru o digestie usoara de Sarbatori

Nutraceuticele, suplimentele pentru frumusete

Vitamina C in viroza respiratorie

Galactoreea – secretia lactata patologica

Sciatica

Durerea in cancer

Pulsul si bataile normale ale inimii