Intarcare (a sugarului)

Trecere de la alaptarea la san la alaptarea cu biberonul. Intarcarea materna ar trebui, in cazul ideal, sa intervina in momentul care pare parintilor cat mai favorabil, atat in ce-i priveste pe ei, cat si pe sugar. In fapt, momentul intarcarii, care intervine adesea inaintea varstei de 3 luni, raspunde de cele mai multe ori unor imperative economice (reluarea activitatii de catre mama) sau diminuarii cantitati de lapte matern (ca urmare a surmenajului sau a angoasei indeosebi).
Trecerea la biberon trebuie sa se efectueze treptat, in ritmul mamei si al copilului. Este recomandat sa se inlocuiasca un supt - de preferinta cel mai putin abundent - cu un biberon de lapte in cadrul primei varste. De indata ce sugarul incepe sa se obisnuiasca cu biberonul, se poate introduce un al doilea biberon pe zi si tot asa pana la inlocuirea completa a supturilor la san cu alimentarea cu biberonul. Intarcarea se poate intinde pe durata unei saptamani sau mai mult.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Citeste si despre:

Alaptarea dupa diversificarea alimentatiei

Prea multi copii mici sunt tratati cu medicamente antireflux

Avantajele alaptatului prelungit

Efectul uimitor al vitaminei D

Diabetul zaharat insulino-dependent recent diagnosticat

Diabetul zaharat tip 1 (insulino-dependent)

Alaptarea

Importanta alaptarii pentru sanatatea copilului