Cum pot scăpa de toate stările acestea ?

Atac de panica

Postata de Flavius cu 2 luni in urma.

Buna ziua! Am 20 de ani și de o perioadă de timp mă simt de parcă aș fi pe altă planetă, nu pot să fiu concentrat la ceea ce fac, uneori îmi găsesc greu cuvintele , mă simt puțin amețit, și tot timpul am o presiune deasupra fruntii uneori ușoară sau uneori mai tare.
Menționez ca înainte făceam atacuri de panică și eram din ce în ce mai speriat să nu fac din nou , am fost la spital , mi au făcut analizele , mi au spus ca nu am nimic .
Dupa ce s au intamplat toate chestiile astea cu atacurile de panică și spitalul am fost plecat de revelion câteva zile , totul bine și perfect.
Am ajuns acasă de la revelion și de atunci m a luat amețeala asta și de parcă sunt pe altă planetă, parcă nu sunt conștient de chestiile pe care le fac și uneori îmi amintesc cu greu ce am făcut ieri.
Când am ajuns acasă de la revelion , aveam și un deces în familie , fiind un unchi, nu știu dacă de acolo a pornit sau nu deoarece nu eram foarte tare atașat de el.
După ceva timp văzând ca am din ce în ce mai tare amețelile astea am zis să merg la un psiholog , am fost la o ședințe și i am explicat ca fac atacuri de panică si mi am revenit vre o doua saptamani.
Dupa ce am fost la facultate sa dau un examen din nou m a luat starea asta , am continuat sa merg la psiholog și degeaba , mă simțeam bine câteva zile iar apoi din nou același stări .
În timp ce am stările astea am și o frică să nu am ceva sau să nu inebunesc .
Dacă mă poate ajuta cineva măcar cu un sfat , vă rog .

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 2 luni

Buna ziua,

Sunt foarte multe posibile cauze pentru ceea ce descrieti dumneavoastra, unele dintre ele putand fi anxietatea sau depresia. Cele doua pot provoca simptome precum lipsa concentrarii, ameteala, sentimentul de detasare sau probleme de memorie. Atacurile de panica pot fi, de asemenea, un simptom al anxietatii.

Daca nu v-a fost de mare ajutor mersul la psiholog, este posibil sa fie necesar sa mergeti la un psihiatru. Psihiatrii sunt medici care se pot ocupa mai in detaliu de tratarea unor astfel de conditii. S-ar putea fi necesar sa incercati anumite medicamente, cum ar fi antidepresivele sau medicamentele anxiolitice, care pot ajuta la gestionarea simptomelor dumneavoastra.

O alta sugestie ar fi sa incercati terapia cognitiv-comportamentala, care este o forma de terapie eficienta pentru o gama larga de probleme de sanatate mintala, inclusiv anxietatea si depresia.

Este important sa incercati sa aveti o rutina zilnica echilibrata, cu somn regulat, o alimentatie sanatoasa si exercitii fizice. Acestea pot ajuta la imbunatatirea starii generale de bine. In plus, incearcati sa va relaxati facand lucruri pe care le iubiti, cum ar fi petrecerea timpului cu prietenii, cititul, ascultarea muzicii sau orice altceva va aduce bucurie.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru dumneavoastra: https://www.clickmed.ro/medic/psihiatrie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Anxietate-si-atac-de-panica/anxietatea-si-atacurile-de-panica_55
sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/cauzele-aparitiei-atacurilor-de-panica_18060
sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/tratamentul-anxietatii-si-al-atacurilor-de-panica-cu-acupunctura_11408

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Atac de panica Atacul de panica si tulburarea de panica Cum se manifesta un atac de panica Atac de panica sau atac de cord? Cum se face corect diferenta Masuri imediate in cazul unui atac de panica

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×