Salata de fasole neagra si porumb
Actualizat: 07 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Alegerea tipului corect de proteine, reducerea consumului de sare si aportul crescut de fibre sunt trei reguli esentiale in alimentatia bolnavilor de ciroza hepatica. Aceasta reteta respecta necesitatile nutritive ale persoanelor cu acest diagnostic, prin complexul de nutrienti pe care il furnizeaza.
Ingrediente:
- 1 cutie de fasole neagra conservata cu continut redus de sodiu, clatita si scursa bine
- 1 jumatate de conserva de porumb, clatit bine si scurs
- 1 ardei gras rosu mic, curatat de seminte si tocat marunt
- 1 jumatate de ceapa rosie, maruntita fin
- 1 lingurita si jumatate de chimen uscat
- 2 lingurite de sos iute (optional)
- sucul de la o lamaie verde
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
- Amestecati intr-un bol mare fasolea neagra, porumbul, ardeiul tocat si ceapa rosie.
- Separat, preparati dressingul, din sucul de lamaie, uleiul de masline si sosul iute.
- Turnati deasupra sosul obtinut, apoi asezonati salata cu sare si piper.
- Introduceti preparatul la frigider timp de 15 minute, astfel incat aromele sa se combine suficient.
- Salata de porumb si fasole neagra se serveste rece.