Un accesoriu pentru smartphone depisteaza virusul HIV in 15 minute

Actualizat: 06 Februarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O echipa de cercetatori de la Universitatea Columbia, SUA, a dezvoltat un accesoriu deloc costisitor pentru telefoanele inteligente, capabil sa depisteze in doar 15 minute cate trei boli infectioase in acelasi timp, printre care se numara si infectia cu virusul HIV.

Profesorii in inginerie biomedicala de la Scoata de Inginerie si Stiinte Aplicate din Columbia sustin ca dispozitivul imita, pentru prima data in istorie, toate functiile electronice, mecanice si optice ale testelor de sange efectuate in laborator.

Gadgetul revolutionar efectueaza o analiza de imunoabsorbtie enzimatica fara sa necesite alte resurse, in afara de energia pe care o primeste prin conectarea la un telefon inteligent. Dispozitivul conceput de cercetatori este suficient de mic si usor, incat sa poata fi tinut fara probleme in palma. Daca va fi aprobat pentru uz general, accesoriul va costa aproximativ 35 de dolari.

Astfel, infectia cu virusul HIV, sifilisul si alte boli ale sangelui ar putea fi diagnosticate foarte rapid si fara costuri mari, o posibilitate remarcabila ce ar putea revolutiona serviciile medicale disponibile in toate colturile lumii.

"Prin detectarea mai eficienta a cazurilor de sifilis, s-ar putea reduce rata decesului din aceasta cauza cu pana la 10 ori. Am putea raporta testarile pentru HIV la nivel comunitar si am putea incepe imediat terapia antiretrovirala, ceea ce inseamna transmiterea virusului imunodeficientei umane ar putea fi oprita”, specifica inventatorii dispozitivului supus momentan testelor clinice pentru a intra in uz cat ma curand posibil.


Citeste si despre:

Se poate transmite virusul HIV prin sarut? Cum sa traiesti cu virusul HIV sau cu SIDA SIDA - Infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) HIV Infectia cutanata cu Molluscum Contagiosum Infectiile virale Adevarul despre prezervative #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Caracteristicile bolii SIDA si ale persoanelor seropozitive Pesta porcina africana se transmite la om? Exercitiile de flexibilitate (stretchingul) Transplantul de celule stem hematopoietice Sfaturi pentru persoanele cu HIV Traind si iubind cu HIV/SIDA Cum putem preveni infectarea cu virusul H1N1 - gripa porcina?
Cere sfatul medicului ×