Proiect medical revolutionar: Inima umana ar putea fi obtinuta la imprimanta 3D

Actualizat: 18 Aprilie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Dupa ce oamenii de stiinta au revolutionat domeniul medical prin realizarea venelor, valvelor sau urechilor umane la imprimanta 3D, acestia incearca un proiect mai ambitios obtinerea primei inimi umane printate prin aceeasi metoda.

Cercetatorii americani de la Universitatea din LouisVille, Kentucky, SUA, au inceput deja demersurile pentru printarea primei inimi umane la imprimanta 3D, proiect care ar putea revolutiona domeniul transplantului de organe.

Inima obtinuta cu ajutorul imprimantei 3D va fi bioficiala, anunta cercetatorii, ceea ce inseamna ca va fi jumatate naturala, jumatate artificiala. Principala provocare a oamenilor de stiinta este sa faca celulele printate sa functioneze impreuna, ca intr-o inima umana, iar apoi, sa descopere o metoda de a oxigena organul dupa printare.

Cu toate acestea, expertii sunt increzatori in sansele proiectului si spera ca, peste cativa ani, sa realizeze primele transplanturi umane cu acest organ printat la pacienti umani care au nevoie de o inima noua.


Citeste si despre:

Un nou tip de ecografie ar putea detecta cancerul mai eficient Anestezia, sedarea si analgezia Ce sunt enzimele cardiace si ce se intampla atunci cand cresc valorile acestora? Al treilea trimestru de sarcina Medicina Anti-Imbatranire, sau cum sa intineresti cu ajutorul HGH Remedii naturiste pentru tratarea disfunctiei erectile Sase simptome medicale serioase #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist De ce avem doi plamani dar o singura inima? 5 semne surprinzatoare ale unei inimi bolnave Legea privind dispozitivele medicale Educatia medicala continua 17 obiceiuri foarte nocive pentru inima Sindromul inimii frante Anatomia inimii - Conductia si ciclul cardiac
Cere sfatul medicului ×