O adolescenta de 14 ani din SUA a trait patru luni fara inima

Publicat: 21 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O adolescenta de 14 ani din Statele Unite a supravietuit aproape patru luni fara inima, fiind tinuta in viata de o pompa artificiala de sange, pana cand a putut beneficia de un transplant, informeaza Reuters.

Pacienta D'Zhana Simmons, din Carolina de Sud, a marturisit ca experienta de a trai atat de mult timp cu o "masina" care ii pompa sangele a fost infricosatoare. "Nu poti sti niciodata cand se poate strica. M-am simtit ca o persoana falsa, ca si cand nu as fi existat", a declarat adolescenta.

La doar 14 ani, Simmons suferea de cardiomiopatie dilatata, o boala care slabeste inima pacientului pana cand aceasta nu mai poate pompa sangele in mod eficient. Ea a suferit un transplant pe 2 iulie, dar noua inima nu a functionat corespunzator si, prin urmare, a fost indepartata rapid. in locul ei, tinerei i-au fost implantate doua pompe de sange, care au tinut-o in viata pana pe 29 noiembrie, cand medicii i-au facut un al doilea transplant.

Medicii americani au declarat ca a mai existat un caz asemanator, cand un adult din Germania a fost tinut in viata noua luni fara inima, dar ca aceasta este prima data cand un copil a supravietuit in aceste conditii pentru o perioada indelungata.


Citeste si despre:

Telomerii din ADN, posibil elixir al tineretii fara batranete 5 nutrienti importanti care v-ar putea lipsi din dieta Accidentul vascular cerebral, dusmanul din umbra Pierderea vederii este strans legata de depresie 6 lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii despre cancerul ovarian Sunt cu adevarat tigarile electronice o metoda buna de a renunta la fumat? Prevenirea si tratarea problemelor de sensibilitate dentara #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Dr. Eugen CANE, medic primar obstetrica-ginecologie, ne vorbeste despre cancerul de col uterin si rezultatele PAP Cancerul endometrial Vaccinarea antipneumococica (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) 10 metode prin care sa va protejati de racelile sezoniere Indicatiile vaccinului anti-HPV in prevenirea cancerului de col uterin Cum reduci riscul unui atac de cord sau al unui atac cerebral? Durerile si zgomotele articulare ar trebui sa ne ingrijoreze?
Cere sfatul medicului ×