Fasolea (Phaseolus vulgaris)

Fasolea este o planta medicinala si alimentara anuala, cultivata in majoritatea regiunilor tarii. Tulpina poate atinge chiar si 3 metri inaltime sau poate fi scurta de maxim 30 cm. Florile sunt de culoare alba, roz, rosie sau verde. Fructul este o pastaie. Fasolea infloreste din luna iulie pana in septembrie. In scop fitoterapeutic se utilizeaza tecile fara seminte, recoltate in luna septembrie sau octombrie, la maturitatea lor completa.

Fasolea contine protide, glucide, saruri minerale (fier, potasiu, zinc, fosfor), oligoelemente, vitamina A, vitamina C, vitamine din grupul b. Are efect nutritiv, depurativ, hipoglicemiant, hipotensiv, energizant, diuretic, remineralizant.

Fasolea se foloseste ca aliment in gastronomie, in prepararea diverselor tipuri de salate sau preparate culinare.

Uz intern:

- boli renale, boli ale aparatului urinar (cistite, pielonefrite), afectiuni cardiace, edeme, boli reumatice, guta, tuberculoza pulmonara, diabet, convalescenta, obezitate.

Uz extern:

- acnee, eruptii cutanate.

Citeste si despre:

Fitoterapia hiperglicemiilor

FAUNUS PLANT - produse naturiste

Fasolea alba. Beneficii pentru sanatate

Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase

Hipopituitarismul

Cum sa pastrati sanatatea aparatului digestiv?

Carnea si leguminoasele. Piramida nutritionala

Principii de alcatuire a meniurilor vegetariene. Leguminoasele

Primul ajutor in cazul obstructiei acute de cai respiratorii

Anatomia rinichiului