Potasiu

Metal alcalin raspandit in natura sub forma de saruri, care joaca un rol important in echilibrul electrolitic al organismului. organismul unui adult de 65 de kilograme cuprinde mai mult de 160 grame de potasiu (K). Acesta joaca un rol in reactiile chimice care pun in joc proteinele si glucidele, in reglarea presiunii arteriale si mai ales in fenomenele de excitabilitate si de contractie, caracteristice celulelor nervoase si musculare. Principalele surse alimentare de potasiu sunt legumele si fructele, carnea, ciocolata etc. Kaliemia sau concentratia sangvina in potasiu, este mentinuta constanta (intre 3,5 si 5 milimoli pe litru), indeosebi datorita unei eliminari renale a carei reglare este asigurata de catre hormoni ca aldosteronul.

Citeste si despre:

Analiza mineralelor sau ionograma (sodiu, clor, calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, plumb, iod)

Dieta cu continut scazut de potasiu

Alimente bogate in potasiu

Cele mai bune surse alimentare de potasiu

Despre potasiu si sanatatea inimii

Remedii la domiciliu pentru mahmureala

Beneficiile pentru sanatate ale papadiei

Laptele de vaca in alimentatia sugarului si copilului mic

Otetul de mere: remediu natural pentru o viata mai sanatoasa!

Importanta sodiului in dieta