DIVINE, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
kudzu (Pueraria lobata), marar (Anethum graveolens), lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), anason (Pimpinella anisum), lactoza, microceluloza cristalina, aerosil.Kudzu (Pueraria lobata) este o planta leguminoasa specifica zonei asiatice. Exista mai multe specii: P. mirifica, P. tuberosa, P. thomsoni, etc. Pueraria lobata, denumita traditional kudzu, provine din Thailanda si are efecte exceptionale vitalizante, revigorante, reintineritoare, purificatoare generale si mai ales hepatice, amplificatoare ale ciculatiei, stimulente cardiace si cel mai important efect al sau este cel estrogenic, care duce la marirea snilor prin stimulare fitohormonala. Trebuie mentionat ca acest fitohormon estrogen similar 17 estradiolului, nu prezinta efectele adverse ale estrogenilor sintetici.
Mararul (Anethum graveolens) este de asemenea o planta care amplifica feminitatea; este un fitoestrogenic redutabil, folosit in afectiunile genitale feminine, mai ales ca substitut hormonal in carente estrogenice, la menopauza si pentru cresterea snilor.
Anasonul (Pimpinella anisum) face si el parte din familia plantelor folositoare femeilor si mamelor care alapteaza pentru ca, in afara de efectele benefice digestive si carminative, are excelente efecte estrogenice de crestere a snilor si de amplificare a lactatiei.
Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra) este o planta dulce la gust precum ii spune si numele. Activa in numeroase afectiuni respiratorii, digestive, reumatice, alergice, este totodata si un stimulent adrenocortical si estrogenic. Aceste ultime efecte, au determinat asocierea lui intr-o formula forte pentru cresterea snilor.
Actiune terapeutica
Estrogenic, feminizant, revigorant, reintineritor, reglator hormonal, galactogog, carminativ, reglator hormonal, stimulent si reglator al activittii gonadelor, stimulent si reglator al glandelor cortico-suprarenale, antidismenoreic, stimulent imunitar, emenagog, estrogen, galactogog, antiacneic (datorita actiunii sale la nivel hormonal) regleaza perioada de somn, mbunatteste activitatea nervoasa, depurativ, amplifica hidratarea naturala a tesutului mamar si a pielii (amplifica retinerea apei).

Indicatii
Adjuvant in hipoplazie si hipotrofie mamara, stimulent pentru cresterea snilor, sau pentru tonifierea snilor lasati, substitut fitohormonal pentru perioada de premenopauza si menopauza, hirsutism (aparitia unor pilozitti inestetice la femei, aceasta fiind adesea consecinta unei actvitti hormonale deficitare) amenoree, lipsa de libido, frigiditate, dezechilibre psiho-emotionale minore exprimate prin insomnie sau, din contra, somnolenta, perturbari ale apetitului, n sensul unei cresteri sau descresteri anormale, irascibilitate, pesimism, tendinta la gnduri negre, oboseala fara motiv (aparuta in lipsa oricaror simptome fizice sau de laborator care sa indice o boala), cefalee si migrena cu coloratura endocrina si sexuala, hipogalactie.

Mod de administrare
1 comprimat de 3 ori pe zi, cu putina apa sau sublingual 10 - 15 min; in caz de hipogalactie - 1/2 sau 1 comprimat de 3 ori pe zi, in functie de necesitati.

Precautii
Pentru cei care au alergie la lactoza.

Contraindicatii
In cazul afectiunilor cauzate de excesul de hormoni estrogeni (chisturi ovariene si/sau mamare) tumori, histerectomie recenta; in cazul bolilor grave de sistem LES, poliartrita reumatoida, sclerodermia, scleroza multipla, etc; in cazul fetitelor in vrsta mai mica de 14 ani (considerata a fi vrsta la care se instaleaza caracterele sexuale secundare). - in cazul menstrelor abundente si/sau lungi va fi folosit cu prudenta si evitat in perioada menstruala.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Suferi de alergii sau intolerante alimentare? Afla cum poti face cozonac fara faina, oua, lapte sau unt! Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa
Cere sfatul medicului ×