Periostita

inflamatie acuta sau cronica a periostului (membrana conjunctiva care inconjoara un os si nu ii permite cresterea in grosime) si a osului adiacent.

Cauze - O periostita poate fi antrenata prin extinderea unei osteite (infectie microbiana a unui os) la periost sau prin jocuri, responsabile de microtraumatisme.
La sportivi, o periostita poate surveni dupa modificarea sau intensificarea antrenamentului. Ea mai poate fi pusa in legatura si cu o reluare prea rapida a activitatii sportive dupa o oprire a ei, cu o deficitara stapanire a gesturilor, cu o bombare a suprafetei pe care se practica sportul (iarba sau sintetic, de exemplu) sau a echipamentului (incaltamintea).

simptome si tratament - O periostita se manifesta printr-o umflatura si durere a zonei afectate. Ea se trateaza prin odihna, sedinte de kineziterapie, folosind incaltaminte care amortizeaza socurile si prin administrarea de medicamente antiinflamatoare.
Sinonim: osteoperiostita.

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilalti respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.

Citeste si despre:

Beneficiile ultrasunetului in fracturi

Rezectia apicala – metoda chirurgicala in terapia conservatoare endodontica

Osteoporoza si gimnastica medicala

Fracturile diafizare ale oaselor antebratului

Sifilisul (luesul) congenital

Artrita reactiva

Sifilisul - lues

Anatomia mainii

Ce trebuie sa stiti despre cancer...

Clasificarea venelor varicoase