Caroten

Pigment portocaliu, liposolubil, precursor al vitaminei A, prezent in morcovi, rosii, unele legume verzi, in fructe, in laptele integral si in unt.
Un consum excesiv de alimente bogate in beta-caroten provoaca o ingalbenire a pielii. Aceasta coloratie dispare rapid de indata ce se suprima excesul de aport alimentar in beta-caroten. Beta-carotenul protejeaza pielea fata de soare prin stimularea sintezei melaninei.

Citeste si despre:

Informatii surprinzatoare despre beta-caroten

Mentine-ti sanatatea ochilor cu Optifort

Uleiul de canepa: beneficii oferite pielii

Fructe care iti furnizeaza energie de dimineata

Ajutati-va corpul sa fie puternic si sanatos prin consumul de broccoli

Sparanghelul - beneficii pentru sanatate

Sfaturi medicale de care sa tii cont de sarbatori

Frumusete din interior catre exterior

Vara ne invita sa ne ingrijim natural

Aliatii organismului in sezonul rece: antioxidantii