Sunt violent psihic

Sanatatea mentala

Postata de MembruMobileApp309813 cu 7 ani in urma.

Buna , ma numesc Ion, shi acum de 2 ani am o problema foarte serioasa aş spune eu, deoarece la vîrsta de 12 ani, am inceput sa am o problema psihică uniI apun că asta este doar in capul meu, dar ascultaţi, acum 3 veri in urma, chear intro noapte, am inceput sa simt cum inima imi batea tare, shi cum mintea mea, mear spune să fac rău, rău prin violență, (cu obiecte), nu ma puteam linişti, mă loveam cu pumnii in cap, dar nu înţelegeam de ce am aşa problema, mai mereu plingeam, plîngeam de frica să nu fac cuiva rău, doarece sunt conştient de aceasta, că sunt unpic bolnav psihic, ca şi cînd creierul mar pune sa fac asta, sa fac acel rău, dar eu nu, nu pot so fac, şi de frica plingeam, am plecat shi la psiholog, dar mia spus doar sami gasesc ceva de lucru, (sport) doar ca sa nu stau cu ochii la calculator, deoarece cind eram mic ma jucam doar jocuri cu violentza,şi acum, sunt victima, primul an mea fost chear rău, mereu stateam linga mama pentru a nu face ceva rau, mereu ma liniştea, peste 1 an mea fost mai bine, in clasa 8 o aveam dar maI putzin aceasta problema, intra 9 doar mio aminteam, şi rare ori aveam stres de la problema aceasta ca sa nu fac vreun rau, acum in vara acesta, trecind in clasa a 10, mama a plecat deja la italia sa lucreze, shi peste o saptamana, a inceput brusc sa am aceaşi problema, sa fiu violent psihic, cu gînduri, shi sentimente, ca shi cind sunt impus sa fac violenţa dar eu sunt dinpotriva, adica ma pot controla, dar problema ma distruge în interior, mereu mergînd pe la bucatarie, ma uit dupa un cuțit şi alte unelte rele, dar nu îl eau in miina, deaorece sunt speriat, doresc sa intreb in special pe cei parintzi sau copii care au acut aşa probleme spuneţimi vă rog ce aţi facut, eu ştiu ca trebuie sa plec la psihiatru, dar ma sperie,ideia sa nui fiu încuiat acolo, ca în puşcarie, cum credeţi, se rezolva aceasta problema ???? Va rog sa raspundeţi

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

Psihoterapeut Gabriel Pîrvan

acum 7 ani

Buna ziua,

Ion, despre tratarea furiei, poti citi accesand in bara de cautare - acest link, din site-ul Psihoutil:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/furia/

Insa, din descrierea simptomatologiei, pare sa fie o tulburare de anxietate, mai exact: tulburare obsesiv-compulsiva.

Inteleg ca esti ingrijorat si speriat de aceste ganduri obsesive. Este intr-adevar o problema de anxietate foarte chinuioare. Aceasta problema nu trece de la sine, si este bine ca actionezi din timp, pentru ca altfel se poate agrava si te poti confrunta si cu, comportamente compulsive, acestea iti pot rapi din timp si iti pot afecta si mai mult viata personala si sociala.

Fii linistit, deoarece, ca oricare alta problema de anxietate se trateaza.
1. Cu ajutorul psihoterapiei cognitiv-comportamentale. Este o forma foarte eficienta de tratament pentru anxietate (tulburare obsesivo-compulsiva, panica, fobie sociala s.a.) depresie.
Sedintele se pot tine la CABINET sau ONLINE prin programul Yahoo Messenger audio-video sau Skype. Mai multe despre tratamentul psihoterapeutic poti citi accesand acest link:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/

2. Prin medicatie anxiolitica prescrisa de catre medicul psihiatru.

Daca te intereseaza, poti citi aici (copiaza in bara de cautare link-ul de mai jos) despre diferenta dintre psihoteraput si psihiatru:
http://www.psihoutil.ro/bine-ati-venit/deosebirile-dintre-psiholog-si-psihiatru/

Ion, accesand acest link poti citi mai multe despre tratarea gandurilor obsesive, specifice descrierii tale:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/obsesie/

Sper ca aceste informatii sa iti fie utile.Daca doresti programarea unei sedinte, imi poti scrie pe e-mail.

Sanatate si o zi buna!
Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
Telefon: 0764.443.184
Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Sanatatea mentala: ce e normal si ce e anormal Influenta nutritiei asupra sanatatii mentale Sanatatea mentala si pandemia Stigmatizarea in boala mentala - cum poate fi depasita? Anxietatea si senzatia de ceata mentala. Exista vreo legatura?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×